Nightwish - Dark Passion Play

Posted by uncle on Friday, September 28, 2007

Επίσημη πρώτη σήμερα για το νέο άλμπουμ τον Nightwish - Dark Passion Play.. Ένα δισκάκι που αναμένετε από φανατικούς και μη και θα διχάσει σίγουρα κόσμο (ακόμα και φανατικούς).
Προσωπικά η απόλυση της Tarja με απέκοψε από το συγκρότημα (ιδίως με ανακοινώσεις μαλακίες τύπου "την διώξαμε γιατί πλέον ήταν ενάντια σε ότι είναι Nightwish" καθώς και η επιλογή της Annete για μένα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή (τόσα ωραία κοριτσάκια κυκλοφορούν εκεί έξω Tuomas!!!).
Καλή φωνή, χωρίς ψεγάδι, κρύσταλλο (και δεν θα μπω στη λούμπα να συγκρίνω πρώην και νυν), αλλά δεν κάνει για το γκρουπ, είναι για άλλα η κοπέλα.

Ποιοτικά ο δίσκος είναι κορυφή. Ακριβό budget, που αναλύεται σε κρυστάλλινη παραγωγή , χορωδιακά μέρη (Metro Voices Choir), η London Session Orchestra, τα Abbey Road Studios, εξώφυλλο βγαλμένο από το σκοτεινό μυαλό του Edgar Alan Poe. Αλλά δεν κρύβω την απογοήτευση μου στις συνθέσεις. Έχει χαθεί το μεταλλικό ύφος που διατηρούσαν ως τώρα, και σαφώς λόγο Annete είναι πολύ πιο ποπ από ότι θα έπρεπε να είναι. Μου θύμισε με τη μια Sharon den Adel & Within Temptation, αλλά και αυτοί στα τελευταία τους είναι πιο σκληροί στη μουσική τους(!!).
Για άλλη μια φορά εξαίσιος είναι ο Marko Hietala, που δίνει άλλη χροιά στην όλη φτιάξη.

Αξιοσημείωτα κομμάτια είναι το Amaranth, The Islander, Last of the Wilds (instrumental), Master Passion Greed (το οποίο thrashίζει). Επίσης σημειώνω πως στα αναφερθέντα 2 & 4 τραγουδά ο Marko. Οι μπαλάντες μόνο μπαλάντες δεν είναι, και το Bye bye Beautiful είναι πολύ φτηνό copy/paste του I Wish i had an Angel από το προηγούμενο άλμπουμ.

Κλείνοντας λέγω, πως για μένα οι Nightwish ακόμα ψάχνουν για τραγουδίστρια (και καλά θα κάνουν να ψάξουν αλλιώς δεν θα έχουν μέλλον). Η κρίση είναι δική σας, επιφυλάσσομαι να βαθμολογήσω την κυκλοφορία αυτή (για να μη πω "αρνούμαι").

12 comments:

Comment by Anonymous on 28 September, 2007 00:44

Ε όχι και πρώτη ρε φίλε ...στο blog μου το έχω 4 μέρες...anyway...το PΟΕΤ ΑΝD THE PENDULUM δεν σου λεει τίποτα;Το SAHARA;
Ο δίσκος είναι πιο φιλόδοξος και μεγαλεπήβολος απ'τον προκάτοχό του!

 
Comment by uncle on 28 September, 2007 00:51

Επίσημη πρώτη στα "ράφια" των μαγαζιών.

Τα κομμάτια που λες είναι καλά, αλλά η συμφωνική προσωπικά με κουράζει, για να μη πω για το "Poet..." που είναι και 13 λεπτά... (to prog for me).

 
Comment by Anonymous on 28 September, 2007 13:16

Ναί φίλε το γνωρίζω ,ήταν blogger-ίστικο (κρύο αστείο). Πάντως αδικείς την νέα τραγουδίστρια , δεν είναι Tarja αλλά ταιριάζει με την μουσική τους.

 
Comment by dddd on 28 September, 2007 13:24

Mono ena tragoudi akousa kai einai poli rock-pop for me.

 
Comment by toolman on 28 September, 2007 13:42

μια νέα αυγή ξεκινάει για μένα και για σένα νίκο!
συμφωνώ απόλυτα.
και επειδή έχω και μία ιδιαίτερη συμπάθεια στον θείο δε θέλω να πω τίποτα περαιτέρω γιατί ο λόγος μου θα είναι χειμαρρώδης!
α ρε θείε! α ρε θείε!

 
Comment by avessalom von richthofen on 28 September, 2007 14:18

13 λεπτα κομματι?μμμμμμμμμμ.πολυ dream theater(σκαστε ολοι βρωμυλοι)με θυμιζει.αν μπηκε και σ αυτους το μικροβιο αστα να πανε.ο μπασιστας ειναι θεος και ισως ειναι το μονο μεταλο μεσα στην μπαντα.δυστυχως συγκρισεις με την προκατοχο της ειναι δυσκολο να αποφευχθουν αλλα επιφυλασσομαι.
αποφασισα επιτελους να κανω ενα μετριοπαθες ποστ για να μην χασει ο τοολμαν την πρωτοκαθεδρια στα γαμωσταυριδια και στις χριστοπαναγιες.απλα μια ερωτηση:τοσες θεες τραγουδιστριες υπαρχουν,αυτη που ειναι για να βγει στην συνταξη τι την εφερες ρε tuomas?

 
Comment by uncle on 28 September, 2007 14:22

δεν έκανες ποστ, comment έκανες.

 
Comment by Giannis P. on 28 September, 2007 16:03

Δεν είμαι fun των Nightwish οπότε δεν έχω γνώμη. Αυτό οπου ξέρω είναι οτι ο Hietala είναι γαμώ τους τύπους και κάποιες δουλειές με τους Tarot (μπάντα που διατηρεί πολύ πριν πάει στους Nightwish) είναι τρομερές. Ειδικά αυτό το "Spell of Iron" είναι φοβερή δισκάρα.

 
Comment by Wise_One on 28 September, 2007 17:24

Θείε, ήρθε στα δισκάδικα της Θεσ/νίκης; Γιατί το Rock City αργεί να φέρει. Να πάω αλλού αν είναι αύριο το πρωί.

Πάντως δε θα σχολιάσω ακόμα το άλμπουμ αφού δεν το άκουσα ακόμα, αν και να πώ την αλήθεια ήδη από κάποια τραγούδια σχημάτισα μια Χ άποψη...

 
Comment by uncle on 28 September, 2007 20:16

@ wise:

its obvious why. Το Rock City είναι Αθηνέζικο μαγαζί. ...duh

 
Comment by Anonymous on 28 September, 2007 22:02

Σαν δίσκος μου άρεσε πάρα πολύ και η Annete μια χαρά κολλάει με την συγκεκριμένη μουσική. Δεν θέλω να συγκρίνω με Tarja. Μη συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα.

Αυτό που θέλω να δω είναι κάποιο live. Εκεί θα φανεί αν όντως η Annete κάνει για τους Nighwish.

 
Comment by Wise_One on 01 October, 2007 18:35

Λοιπόν, καλός δίσκος, καλά φωνητικά, καλά τα πάντα αλλά μου έκανε εντύπωση η ανομοιογένεια της κατανομής στο "βάρος" των συνθέσεων.