The Haunted live in Arenanattklubb in Karlstad, Sweden.

Posted by dddd on Tuesday, October 16, 2007


Μετά από ένα μήνα διαμονής στην καινούργια μου πόλη, το Karlstad, ήρθε η ώρα να παρακολουθήσω και το πρώτο metal live. Η πόλη μικρότερη από αυτή που γεννήθηκα
αλλά το live-άδικο, με όλη τη σημασία της λέξεως, απ΄ότι φαίνεται δε λέιπει από πουθενά στη Σουηδία.

Σάββατο λοιπόν, 6/10/07 και οι The Haunted με support τους Sparzanza (ντόπιοι Värmland-ίτες) ακριβώς στις 22.30 αρχίζουν το show. Τιμή εισητηρίου 150 SEK, κάπου στα 16 ευρώ. Οι Sparzanza παίζουν για ένα σαραντάλεπτο περίπου και ζεσταίνουν το πλήθος. Εγώ δεν τους ήξερα, ούτε με εντυπωσίασαν για να θέλω να τους μάθω περισσότερο. Το στύλ τους κυμαίνεται σε Kyuss με ξεσπάσματα από Machinehead… ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων.

Στις 23.30 βγαίνουν οι ¨Κυνηγημένοι¨ ¨Στοιχειωμένοι¨ με αρκετά ωραία εισαγωγή που αποθανάτησα και θα την παρακολουθήσετε παρακάτω. Η γκάμα των τραγουδιών ξεκινούσε από το ομώνυμο άλμπουμ μέχρι και το The Dead Eye αποδεικνύοντας και ζωντανά την λαμπρή εξέλιξή τους από μια καλή και σκληρή thrash μπάντα στη σημερινή προοδευτική τους μορφή. Ο ήχος δεν ήταν ο καλύτερος που έχω ακούσει. Τα προβλήματα με το μικρόφωνο του τραγουδιστή ήταν πολλά, με διακοπές στη φωνή του και απότομα σκαμπανεβάσματα (…για να μη νομίζουν κάποιοι ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά). Παρόλα αυτά οι Haunted θερίσανε για πάνω από μία και μισή ώρα και κλείσανε στο encore με ένα Bullet Hole όπου έγινε σφαγή.

Προσωπικά έμεινα πολύ ικανοποιημένος που είδα μια μπάντα την οποία ακολουθώ από τα πρώτα της βήματα και με καλό εισητήριο.


Introduktion - Bury You Dead

4 comments:

Comment by zisis on 16 October, 2007 09:25

Haunted (χόντεντ)=στοιχειωμένοι
Hunted (χάντεντ)=κυνηγημένοι

Παρά ταύτα, θα ήθελα να τους ξαναδώ πάλι στην Ελλαδίτσα, μετά από εκείνο το σόου πριν χρόνια στη Θεσ/νίκη...

 
Comment by rockordie on 16 October, 2007 10:36

Άντε γιατρέ, καιρός ήταν να βγεις μιας και είσαι σε μια χώρα που παράγει και στηρίζει το metal.

Μήπως η μετάφραση ήταν από τα Σουηδικά? :-)

 
Comment by toolman on 16 October, 2007 13:09

στην ελλάδα πάντως τα χαν σπάσει ολοκληρωτικά πριν αρκετά χρόνια, στον πρώτο δίσκο.

 
Comment by dddd on 16 October, 2007 21:33

Σωστός ο Ζήσης!Η διόρθωση έγινε...ελπίζω να μην έγιναν κι άλλες ¨παχιές¨ χθές που κουτουλούσα γράφοντας το πόστ, αλλιώς πείτε τες!