Επεξήγηση Βαθμολογίας (Uncle's View)

Posted by uncle on Wednesday, October 17, 2007

Και εκεί που τα λέγαμε με τον RoD, για να μη κάνει αυτό το post, αυτός πήγε και το έκανε, οπότε δε μου μένει παρά να κάνω και εγώ.

Εν ολίγοις.... Τα ακούσματα:


Bring it on baby:

- Heavy
- Power
- Thrash
- Black
- Death (επιλεκτικά, κυρίως μελωδικό death)
- Doom (σίγουρα δεν είμαι fan της όλης κουλτούρας, αλλά κάποια group είναι υποφερτά)


No Way Missy:

- Grind (εξαίρεση είπαμε είναι οι Excrementory Grind Fuckers και οι Cock and Ball Torture)
- Progressive (Cross my heart and hope to die)


Βαθμολογία:

Το μέτρο του άλλου για την 10ετία το θεωρώ μπανάλ, σίγουρα υπάρχουν δείγματα και κάτω της δεκαετίας αλλά είναι και μετρημένα στα δάκτυλα. Αλλά ας είναι.

10: Δίσκοι, άμεσα συνδεμένοι με την πορεία μου, που φέρνουν αναμνήσεις κλπ. πχ. Tunes of War, Master of Puppets, Violent Revolution, Panzer Division Marduk, Hammerheart, Sabbath with Dio, Imaginations from the Other Side.


9: Πάρα πολύ καλοί δίσκοι, που παίζουν πολύ (ουσιαστικά είναι 10-)π.χ. The Rivalry, Triarchy of the Lost Lovers, Wolfheart, Bloody Blasphemy, Fate of Norns, Blood of Witches.


8: Παλιές καλές κυκλοφορίες ή αν πρόκειται για καινούργιο δίσκο, που ακούω για πρώτη φορά, κάποιος που μου έκανε φοβερή εντύπωση π.χ. Demons & Wizards, Glory to the Brave, The Last Command, Angels Fall First, Rubicon, Seasons in the Abyss, Silent Enigma, My Passion Your Pain.


7: Καλοί δίσκοι με παραπάνω από τα μισά τραγούδια να μου αρέσουν π.χ. , Hypocrisy, Dim Carcosa, The Graveyard, Figure Number Five, Sceptics Apocalypse, Slaughter of the Soul, Doomsday for the Heretic, Tales from the Thousand Lakes.


6: Απλά καλοί δίσκοι, που δεν έχουν το "κάτι" για να ξεχωρίσουν (π.χ. Framing Armageddon, Dead Heart in a Dead World, Ozzmosis, )


5: for the fans και για όσους δεν έχουν να παίξουν τίποτε άλλο στο Player σας (π.χ. Blackwater Park,Far Beyond Driven, Operation Mindcrime II, Black Sabbath with Ozzy)


4: Το πήρα και απλά το έχω πλεόν / Σχεδόν πεταμένα λεφτά (π.χ. Keeper pt. 3, Fighting the World, Graveyard Classics II, Avantasia, Projector, Inventor of Evil )


3: Σίγουρα πεταμένα λεφτά, καλύτερα να έπερνα 3 Playboy, π.χ. United Abominations, Undisputed Attitude, How to Measure a Planet, Life is Killing Me, Am Universum, A Fine Day to Exit

2: Δεν το δίνετε ούτε στο ανηψάκι σας που τώρα μπαίνει στο metal, άμεση ανακύκλωση/καύση π.χ. Rabbit Dont Come Easy, Mjusique, Skeleton Skeleton, Set the World on Fire.

1: Αν δείτε οτι το ακούει το ανηψάκι σας, το καίτε μαζί με το cd. π.χ. The House of Atreus, και σίγουρα το ιταλικά prog και τα αμερικάνικα NO Metal, και Θέατρο των Ονείρων φυσικά!!

11 comments:

Comment by vpapanik on 18 October, 2007 08:50

Καλά, ο πρώτος δίσκος που αναφέρεις είναι Grave Digger ; Βάλε τουλάχιστον κάτι από Slayer γιατί ο αναγνώστης ξενερώνει...

 
Comment by rockordie on 18 October, 2007 09:56

What burns like a Dream Theater CD?

More Dream Theater CD's....burn, burn!!!

 
Comment by uncle on 18 October, 2007 10:27

@ papanik: πέρα οτι η σειρά είναι τυχαία που αναφέρω, αν διαβάσεις πιο προσεκτικά slayer εχει στο 8 (θα μπορούσε να είχε και στο 9), αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα.

@ RoD: DT turned me into a newt....but i m better know

 
Comment by rockordie on 18 October, 2007 16:43

Τώρα που το ξαναβλέπω, το 8 είναι copy - paste από το δικό μου....ρε απατεώνα.

Θα διαφωνήσω πάντως με το 5άρι στους Sabbath με Ozzy γιατί τουλάχιστον το "Sabbath Bloody Sabbath" είναι δισκάρα....και οι Marduk για τον πούτσο...αλλά έχουμε πει πολλές φορές για τις απόψεις και τις assholes τι ισχύει.

 
Comment by Anonymous on 18 October, 2007 17:11

Aδελφέ το Slaughter of the soul το έχεις για 7;
Για 6 το dead heart...ήμαρτον!Δεν είναι dreaming neon black αλλά εντάξει μην το ξεφτιλίσουμε . Πολλοί θα ήθελαν να το είχαν κυκλοφορήσει!

Καλά εκεί που μ' έστειλες ήταν με το
Black water park...5;;;;;;;;;;!!!!!!!!Ρε φίλε μιλάμε για ένα απ' τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά albums! Δεν είναι για οπαδούς!

Εντάξει είσαι φαν του Dio αλλά Sabbath νοούνται μόνο με Ozzy μην τα ισοπεδώνουμε!Μην τρελαθούμε!Είπαμε υποκειμενική βαθμολογία , αλλά όχι οπαδική.

 
Comment by uncle on 18 October, 2007 18:39

@ RoD: είναι copy/paste πράγματι, γιατί μου φάνηκε καλά διατυπωμένο και δεν μου ερχόταν και τίποτα καλύτερο.

Οσο για Sabbath με Ozzy, σίγουρα 4 είναι τα καλά άλμπουμ [Black Sabbath/Paranoid/Sabotage/S.B.S].

Το σχόλιο σου για Marduk δεν το πέρνω υπόψη γιατί δεν τους ξέρεις ούτε τους έχεις δει, αλλά είναι θέμα γούστου.

@R2B: γενικότερα για μένα η διαφορά από 7-10 είναι σχεδόν μηδενική, το έβαλα εκεί για να συμπληρώσω τη γραμμή, είναι δισκάρα πάντος.

Οσο για τα άλλα 2, δεν είμαι fan τον Nevermore, και γενικότερα της Αμερικάνικης σκηνής, πιστεύω πως είναι καλός δίσκος αλλά για μένα πέρνει τόσο.
Opeth, μεγάλο κεφάλαιο. Υποκλείνομαι στις μουσικές τους ικανότητες αλλά είμαι κολλημένος στα πρώτα 3 τους, που καμία σχέση έχουν με την εξέλιξη τους.

 
Comment by toolman on 18 October, 2007 19:10

μάγκες το slaughter παίρνει δέκα με τόνο! ακούς θείε;

μιας και εγώ ρε θείε δε με βλέπω να ανεβαίνω πάνω στα ξένα δε κατεβαίνεις εσύ να σε κεράσω μία τυρόπιτα; κάνα καλαμάκι χοιρινό;

 
Comment by dddd on 18 October, 2007 19:29

Δηλαδή οι Avulsed σε τι υστερούν κ δεν τους ακούς θείε μιας και έθιξες το θέμα deth-grind?

Επίσης οι Ιταλοί Novembre έχουν κάτι να δείξουν.

Sabbath με Ozzy και μόνο Ozzy.

@toolman: Άλλο η τυρόπιτα η Αθηναϊκή και άλλο η μπουγάτσα με τυρί!

 
Comment by toolman on 18 October, 2007 19:47

οι ιταλοί είναι μόνο αυτοκίνητα και γκόμενες! άντε και κλασική μουσική! στο ροκ και δη στο μεταλ είναι για τον πέο καβάλα!
νίκο συμφωνώ αλλά όταν κατεβείτε θα διαπιστώσετε οτι το καλαμάκι χοιρινό είναι το καλύτερο, ειδικά το πειραιώτικο! χωνεύεται δύσκολα αλλά τον θείο δε τον φοβάμαι! χαχαχα! ;)

 
Comment by Wise_One on 18 October, 2007 22:33

Σ' αρκετές περιπτώσεις σ' ακολουθώ uncle, αλλά όχι το The House of Atreus 1!!! Είναι και γαμώ τους δίσκους!

Πάντως από 10-7 συμφωνούμε στα περισσότερα. \m/

 
Comment by Gstring on 19 October, 2007 19:47

Χμμμ...διαβάζοντας τα σχόλια σε αυτό εδώ το άρθρο...και φέρνοντας στο μυαλό μου τη "θεωρία" του φίλου rockordie στο δικό του άρθρο...καταλήγω...πως αν η βαθμολογία ήταν όπως μιλάμε για γκόμενες τότε ή που δεν θα πηδούσα καμία...γιατί ως γνωστόν οι τέλειες γκόμενες δεν πηδιούνται με μένα...ή που ολοι έχουν βρει την τέλεια για αυτούς κι εγώ ή πρέπει να σας κάνω κερατάδες ή να μείνω με τη ψωλή στο χέρι.

(Sorry ρε παιδιά...δεν έχω καμία διάθεση να σας την πω ή κάτι άλλο για να προλάβω κάποιον περίεργο...απλά κάνοντας συνειρμούς με όσα ειχα πεί με τον rockordie μου φάνηκε πολύ αστείος ο πιο πάνω συνειρμός και είπα να τον μοιραστώ μαζί σας. Τώρα όσον αφορά στο χιούμορ μου...εκεί οτι θέλετε πείτε.)