Firewind + Kamelot = GODS OF EVERYTHING

Posted by Wise_One on Friday, April 18, 2008

Σήμερα έκανα την υπέρτατη μαλακία. Πήρα τη φωτογραφική αλλά όχι μπαταρίες (είναι compact). Πάντως αύριο θα ψάξω όλο το youtube για βίντεο.

Αυτή η συναυλία ήταν ΜΑΓΕΙΑ. Μόνο έτσι μπορώ να το περιγράψω. Τα συγκροτήματα ήταν στην καλύτερή τους κατάσταση κι έπαιξαν φανταστικά. Και το καταευχαριστήθηκαν γιατί το έβλεπες στα πρόσωπά τους. Πραγματικά γούσταραν που έπαιζαν για μας.

Οι Firewind μιλάμε μας σκότωσαν. Παίξαν γύρω στη μία ώρα αλλά πραγματικά έδειξαν την αξία τους. Έπαιξαν τραγούδια απ' όλα τα άλμπουμ εκτός του Forged By Fire αν δεν κάνω λάθος. Από Burning Earth τα Steal Them Blind ,I Am the Anger & Fire and Fury (πανζουρλισμός - όλοι κάναμε air guitar στις σολάρες). Απ' το Between Heaven & Hell, το ομώνυμο. Απ' το Allegiance τα Falling to Pieces & Till the End of Time. Απ' το τελευταίο τους, Into the Fire, Head Up High, Mercenary Man & Circle of Life. Αν ξεχνάω κανένα... ε δεν τρέχει και τίποτα. Έπρεπε πάντως να 'παιζαν και το Maniac, είναι απίστευτο τραγούδι και άψογη διασκευή (θα τα πώ και στο review άυριο).

Όταν τους βλέπεις live καταλαβαίνεις την κλάση τους. Όλοι τους είναι άριστοι μουσικοί. Ο Gus G. έσπερνε με τα σόλο του, άλλο να τον ακούς στο άλμπουμ κι άλλο να τον βλέπεις ζωντανά. Ο Απόλλο έχει γαμάτη φωνή και τραγούδησε άψογα. Έκαναν και το κλασικό "παιχνίδι" με το κοινό τραγουδάω-οοοωοοοωωοοο-κι-ακολουθήστε-με. Ο Bob εκτέλεσε και χρέη κιθαρίστα και παρέδωσε πραγματικά. Ο Petros στο μπάσο γαμούσε κι έδερνε. Είναι πολύ μορφή τελικά. Ο Mark απ' την άλλη... σκότωνε τα τύμπανά του. Ο τύπος είναι πολύ δυνατός. Τα drums ήταν πολύ καλύτερα απ' ότι στα άλμπουμ.

Γενικά έπαιξαν άριστα και γούσταραν πολύ. Εμείς πάλι ξεβιδωθήκαμε στο headbanging και το τραγούδι.

Kamelot τώρα. Αυτή φτιάχνουν μια κατηγορία από μόνοι τους. Καταρχήν έφεραν μια κοπελιά στα γυναικεία φωνητικά και στο βιολί όπου υπήρχε. Εδώ δυστυχώς θυμάμαι ελάχιστα τραγούδια γιατί δε ξέρω τους τίτλους τους. Αν ακούσω τα άλμπουμ θα τα θυμηθώ. Έχω την εντύπωση ότι κι αυτοί έπαιξαν από συγκεκριμένα άλμπουμ. Τα δύο τελευταία και το The Fourth Legacy. Ήταν απλά ένα αμάλγαμα (πως το μιλάω ο πούστης!!) από τέλειο power metal.

Ο Roy είναι θαυμάσιος τραγουδιστής. Βασικά, ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ. Το βλέπεις στο πρόσωπό του ότι νιώθει κάθε συλλαβή που βγάζει απ' το στόμα του. Αυτός ειδικά κι αν γούσταρε, ανάμεσα στα τραγούδια συνεχώς χαμογελούσε μέχρι τ' αυτιά. Ο Casey Grillo (drums) είναι απίστευτος. Μας παρέδωσε ειδικά ένα drum solo, να γλείφεις τα... αυτιά σου. Πολλή δύναμη και πολύ περισσότερο bombastic τα τραγούδια. Λες κι έριχναν κανόνια. Ο Tomas εντάξει, κεντάει στις κιθάρες και τα σόλο του είναι υπερ-γαμάτα. Ξέρει να φτιάχνει RIFFS. Ο μπασίστας έδωσε κι αυτός ένα μικρό σολάκι σε 2 φάσεις και γουστάραμε. Αυτός κι αν ανεβοκατέβαινε στη σκηνή. Κι αυτός μεγάλη μορφή. Galloping riffs από 'δω κι από 'κει και το κεφάλι να πηγαίνει πάνω κάτω. Ο πληκτράς ήταν πιο γαμηστερός απ' όσο περίμενα. Γενικά τους πληκτράδες δε τους δίνω πολλή σημασία αλλά αναθεώρησα αμέσως. Ειδικά στο σόλο που έκανε, γάμησε κι έδειρε. Εκτός απ' το ότι είναι ταχύτατος, έπαιξε δύο ρεφραίν κλασικής μουσικής (πολύ γνωστά αλλά δε ξέρω ποιά είναι) και μάλιστα (εδώ έχει μεγάλη σημασία) έκανε τον κόπο να μάθει να παίζει το "ρεφρέν" απ' το συρτάκι!!!! (τέλος πάντων, αυτό που χόρευε ο Άντονι Κουίν στο "Ωνάσης").

Να πώ ότι μπήκαν για 3 encore (αν δεν ήταν 4 δηλαδή, σε κάποια φάση έχασα το μέτρημα) αφού ζητούσαμε συνεχώς κι άλλο!!! Πρέπει να έπαθαν την πλάκα τους γιατί φωνάζαμε και συμμετέχαμε πάρα πολύ. Στο τελευταίο encore, έπαιξαν το March of Mephisto. Εκεί ρε παιδιά τί να σας πώ. Τέτοιο headbanging και πώρωση γενικότερα δεν έχω ξαναδεί - κι απ' την πλευρά της μπάντας κι απ' τη δική μας. Χτυπιόμασταν πάνω κάτω, χτυπιόντουσαν πάνω κάτω, τραγουδούσαμε, κάναμε ό,τι air-... μπορείς να φανταστείς. Ο Casey ειδικά χτυπούσε αλύπητα τα τύμπανά του...

Αυτό που μου 'κανε περισσότερο εντύπωση, ήταν ότι για τους Firewind είχαν έρθει και μικρότερες ηλικίες. Μιλάμε για παιδιά 12-13 και μάλιστα είδα μια οικογένεια με δύο παιδάκια κάτω των 7!!!

Αυτή η συναυλία ξεπερνούσε ακόμα κι αυτή των Rotting Christ. Πραγματικά το λέω και το εννοώ. Και περισσότερα από 30 ευρώ να ζητούσαν, χαλαρά τα έδινα γι' αυτό το live. Αύριο το απόγευμα θα ψάξω να βρω βιντεάκια οπότε... stay tuned.

8 comments:

Comment by Elric on 18 April, 2008 01:46

"Και περισσότερα από 30 ευρώ να ζητούσαν, χαλαρά τα έδινα"

μη λες τέτοια η didi music παραμονεύει ...

 
Comment by kornass on 18 April, 2008 09:38

Όντως ρε φίλε τέλεια συναυλία. Εντύπωση μου έκανε ο ΑΨΟΓΟΣ ΗΧΟΣ, ειδικά στους Firewind γιατί στους Kamelot κάπου θαβόταν ο πληκτράς.

O Khan είναι άψογος επαγγελματίας και παρέδωσε μαθήματα φωνητικής. Απλώς ρε γαμώτο δεν παίξαν το The Haunting.

Καλά οι Firewind απλά γάμησαν με πάλι μοναδική παραφωνία τον Cross που τα ψιλογαμούσε τα drums σε κάποιες φάσεις.

All in all 9/10 για αυτή τη συναυλία

 
Comment by rockordie on 18 April, 2008 18:51

Εντάξει χαλαρωσε λίγο, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα πεις αν πας Maiden ή Metallica.
Πέρα από την πλάκα αν πετύχει η συναυλία, τύφλα να έχει το...

 
Comment by toolman on 18 April, 2008 19:22

δεν είναι τυχαίο το ρητό rockordie! γιατί αν βάλεις στη θέση της λέξης "συναυλία" την λέξη "μαλακία" θα χεις το αποτέλεσμα της βραδιάς! χαχαχα!

 
Comment by dddd on 18 April, 2008 20:04

March of Mephisto από Kamelot και όλα τα άλλα για προσάναμα!

 
Comment by Wise_One on 20 April, 2008 21:04

@elric: Αυτοί να χαλαρώσουν λίγο γιατί όλο μαλακίες κάνουν.

@kornass: Οι Firewind μου άρεσαν λίγο περισσότερο, ίσως επειδή ήξερα όλα τα τραγούδια τους. Τρομερή πώρωση πάντως.

@rod: Δεν πρόκειται να πάω Maiden ή Metallica. Ακούγεται σα βλασφημία αλλά δε σκοπεύω να δώσω ένα κάρο λεφτά γι' αυτούς.

@nikos v.: Όταν βγήκαν μετά το τελευταίο διάλειμμα και το έπαιξαν, έγινε πανικός. Τέτοιο χτύπημα σε κανένα άλλο τραγούδι. Ξεβιδωθήκαμε εντελώς.

 
Comment by uncle on 20 April, 2008 21:55

@ wise: "Τέτοιο χτύπημα σε κανένα άλλο τραγούδι".

Τότε σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις Kreator όταν θα ξαναέρθουν. Εκεί το χτύπημα είναι από το πρώτο ως το τελευταίο κομμάτι.

 
Comment by Wise_One on 23 April, 2008 18:01

Εννοούσα για τη συγκεκριμένη συναυλία.

Πάντως είχα κάνει τραγικό λάθος όταν είχαν έρθει με τους Celtic Frost γιατί είδα αφίσες της συναυλίας κανα 2 μέρες πριν, οπότε δεν μπήκα καν στον κόπο να δώ για εισιτήρια, σίγουρα θα ήταν sold out.