Temujin - 1000 Tears (2008)

Posted by Elric on Thursday, April 17, 2008

Οι Temujin έρχονται από την Αυστραλία και εμφανίστηκαν το 2007. Γρήγορα καθιερώθηκαν στην underground goth σκηνή της χώρας ενώ την ίδια χρονιά αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν μόνοι τους το πρώτο τους άλμπουμ , 1000 Tears και στη συνέχεια υπογράφουν συμβόλαιο με την Indie label Renaissance Records μέσω της οποίας θα επανακυκλοφορήσει το 1000 Tears στις 18 Μαΐου.

Οι Temujin είναι ένα gothic metal γκρουπ με γυναικεία φωνητικά σε στυλ Evanescence και Left Hand Solution. Βασικά το γκρουπ αποτελείται από δύο μόνο, αλλά πραγματικά ταλαντούχα άτομα, την τραγουδίστρια Kelly (όχι Κελεκίδου) και τον Karl Lean στο μπάσο, ντραμς και τις κιθάρες. Η αλήθεια είναι ότι οι Temujin παίζουν ένα είδος μουσικής το οποίο θεωρείτε εμπορικό παρόλα αυτά έχουν μερικά χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Η φωνή τις Kelly είναι βαθιά, μελωδική και «πεντακάθαρη» και με την κατάλληλη gothic δόση. Από την άλλη ο Karl φροντίζει να υπάρχει πάντα το κατάλληλο μουσικό υπόβαθρο και να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα όπως στα τραγούδια σαν το Find Me, Sheltered και All of You. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ύστερα από μερικές ακροάσεις τα τραγούδια να σε στοιχειώνουν. Επίσης οι Temujin, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συγκροτημάτων σε αυτό το στυλ, δεν επαναλαμβάνονται (βλέπε τους Evanescence). Κάθε τραγούδι βασίζεται σε νέες ιδέες και έχει κάτι το διαφορετικό να προσφέρει.

Παρόλα αυτά οι Temujin δεν κατάφεραν να αποφύγουν μερικές παγίδες. Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου είναι η παραγωγή. Συχνά δεν ακούγονται καθαρά ούτε οι κιθάρες ούτε η φωνή της Kelly. Δυστυχώς επέλεξαν στην επανακυκλοφορία να μην βελτιώσουν την παραγωγή αλλά να αφοσιωθούν στο γράψιμο καινούργιων τραγουδιών. Τέλος, υπάρχουν και ένα δύο τραγούδια τα οποία είναι κάπως βαρετά. Στην τελική όμως οι Temujin κυκλοφόρησαν ένα πολύ αξιόλογο ντεμπούτο και πιστεύω πως αν συνεχίσουν να δουλεύουν θα ξεχωρίσουν γρήγορα. Περιμένω την επόμενη δουλεία τους η οποία φαντάζομαι ότι θα είναι και πιο ώριμη. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση έδω και εδώ.



Βαθμολογία: 75/100

Temoujin

* Kelly - Vocals, Keyboards
* Karl Lean - Guitars, Bass, Drums

Guest Musicians

* Buddy - Lead Guitar
* Sham - Lead Guitar


Tracklist

1. Find Me
2. 1000 Tears
3. So Near
4. Let You Go
5. Spiral
6. Down
7. Blue Jay
8. Taken
9. Sheltered
10. Haunted
11. All of You
12. Throwing Stone
13. Heart And Soul

5 comments:

Comment by rockordie on 17 April, 2008 10:06

Πρώτα από όλα να πω ότι θα ήθελα να δω τον θείο (όχι τον δικό μας) να παίζει όλα τα όργανα συγχρόνως στα live.

Κατά δεύτερο να πω ότι η παραγωγή είναι όντως άθλια, δηλαδή αν το έγραφαν στο σπίτι τους με κασσετοφωνάκι πιθανόν να έβγαινε καλύτερο.

Κατά τα άλλα δεν είναι παρά μια αυστραλιανή έκδοση των Gathering, αλλά χάνουν γιατί η Anneke δεν παίζεται. (πολλά τα 75/100 εγώ θα πω 55/100)

 
Comment by Elric on 17 April, 2008 11:31

όντως όσο περνάει ο καιρός σκέφτομαι ότι είναι πολλά...ίσως 70

και ναι...σαν την Anneke δεν έχει.

άκουσε κανείς τον καινούργιο της δίσκο ?

 
Comment by toolman on 17 April, 2008 18:25

πιο κάτω κι από τον απόπατο, δεν έχουν καμία σωτηρία

 
Comment by rockordie on 17 April, 2008 19:37

Βασικά είναι το ίδιο με τα τελευταία των Gathering οπότε απορώ γιατί αποφάσισε να φύγει. Μάλλον είχε πολύ χαμηλό ποσοστό.

 
Comment by originaltaxoparei on 17 April, 2008 22:58

Vasika ayta poy akoysa ta vrhka vareta alla apo thn allh dyskola 8a moy arese kati tetoio. Mia aporeia exw omws, aytos o pappous thn epaize thn kelly sta gonata otan htan mikrh kai twra ton fwnazei 8eio?