LastFM

Posted by rockordie on Friday, April 11, 2008

Αφού έχει πέσει βουβαμάρα στο blog μετά τον διαξιφισμό για το αν οι Carcass ανήκουν ή όχι στο NWSDH έρχομαι ως από μηχανής θεός να σας ανοίξω τα μάτια αυτιά με κάτι που σας ενδιαφέρει όλους. Στην τελική το μοναδικό ακρώνυμο που είναι πραγματικά σημαντικά είναι το NWOHMB.
Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τα ηλίθια rock/metal ραδιόφωνα της πατρίδας μας. Αν θεωρείτε ότι οι σταθμοί, μας κοροϊδεύουν συστηματικά. Αν συγχύζεστε κάθε φορά που ένας ραδιοφωνικός ξερόλας ανοίγει το στόμα του. Αν νομίζετε ότι τα αυτάκια σας δικαιούνται περισσότερα από ένα καλό τραγούδι την ώρα. Τότε λοιπόν είστε έτοιμοι για τον LastFM, το καλύτερο ραδιόφωνο του κόζεμου και αυτό γιατί ΕΣΕΙΣ διαλέγετε τι θα ακούσετε.

Κατεβάστε τον player του LastFM από εδώ και κάντε τον εγκατάσταση (δηλαδή next, next, next). Σε κάποιο σημείο της εγκατάστασης θα φτάσετε στο σημείο που δείχνει η εικόνα 1.
Εδώ λοιπόν αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιείστε τα παρακάτω:
Username: nwohmb-radio
Password: nwohmb-radio
Εκτός αν θέλετε να δημιουργήσετε δικό σας λογαριασμό οπότε κάνετε click στο «Sign up for a Last.fm account» και θα μεταφερθείτε στο site για να δημιουργήσετε έναν FREE λογαριασμό (μην ανησυχείτε μόνο username, password και email θέλει).

Αφού τελειώσει η εγκατάσταση ανοίγετε τον player και βλέπετε το παρακάτω (εικόνα 2).
Εδώ αρχίζει η μαγεία, έστω ότι θέλετε να χαλαρώσετε με λίγο stoner metal/rock, δίπλα από το Artist γράφετε Monster Magnet και ο LastFM ξεκινάει τότε να παίζει Monster Magnet και μετά συνεχίζει (για ώρες) να παίζει παρόμοια μουσική (Kyuss, Orange Goblin, Dozer κτλ). Αν βαρεθείτε το stoner πατάτε το μεγάλο τετράγωνο κουμπί (γνωστό και ως stop) και σας πηγαίνει ξανά στην εικόνα 2. Βάζετε Helloween και αυτό αρχίζει να παίζει power μέχρι να πέσουν τα μαλλιά σας από τους «παπάδες» κοκ.

Τώρα θα μου πείτε «Το κάνεις συχνά αυτό ή τώρα σου ήρθε πάνω στην τρέλα να μας μάθεις το LastFM;» και θα σας απαντήσω «Γιατί κακό είναι;» και θα μου πείτε μετά «Κακό είναι παλιο@#$@…κ.τ.λ. κ.τ.λ.».

Τέλος πάντων ο λόγος που είπα να διαφημίσω το LastFM είναι γιατί το υποστηρίζει και η καινούργια έκδοση του
LyricsFinder11 v1.2.

8 comments:

Comment by dddd on 11 April, 2008 00:44

Τσάτσε!

 
Comment by rockordie on 11 April, 2008 01:25

Μεγάλο και αναλυτικό ποστ για ένα θέμα που μας ενδιαφέρει άμεσα και εσύ με λες τσάτσε? Αν είναι δυνατόν.

 
Comment by Unknown on 11 April, 2008 03:25

Αλλά γενικά το τρελό με το Last.fm νομίζω καλύτερα να βάζετε κάποιο tag αντί για artist...!! για παράδειγμα Ambient, BritPop, Chill, Buddha και διάφορα άλλα ωραία tags :P

 
Comment by ARD on 11 April, 2008 09:26

Το ίδιο έκανα παλιά και με το pandora, αλλά πλέον δε γίνεται κάτι τέτοιο εκτός USA. Όσο για το Last.fm, στηρίζω, αλλά μου τρώει πολύ από δίκτυο και όσο μπορώ το αποφεύγω. Αν, όμως, έχεις κάτι παραπάνω από μονόμπιτη σύνδεση, όπως έχω εγώ στο σπίτι, τότε είναι η καλύτερη λύση.

Όσο για τα spam post τύπου "το Lyricsfinder γαμεί και δέρνει", έχω να πω μόνο ότι είσαι η μπλογκοειδής έκδοση του τηλεμαρκετίαρ.

 
Comment by ARD on 11 April, 2008 09:29

Συνέχεια από το προηγούμενο:

Η νέα πρόκληση για σένα φίλε RoD είναι να φτιάξεις τη νέα έκδοση του LF, η οποία θα ανοίγει την ώρα που θα βλέπουμε Γιουροβίζιον μέσω κάρτας τηλεόρασης στον υπολογιστή και θα βγάζει στη οθόνη στίχους, συνθέτη, στιχουργό και τυχόν home sex videos που έκανε η Καλομοίρα.

Εδώ σε θέλω.

 
Comment by rockordie on 11 April, 2008 09:50

@Lipis: Δυστυχώς τα παραδείγματα που έβαλες είναι άκυρα ΔΕΝ υπάρχει τέτοια μουσική.

@alroud: Πρέπει να με δεις που εμφανίζομαι στα τοπικά κανάλια μετά τις 1 το βράδυ και κάνω διαφήμιση το LF11 (μην ξεχνάς το 11).

Sex video με την Καλομοίρα θέλεις ε; Δεν το κάνω επειδή είμαι φίλος και δεν θέλω να ξενερώσετε περισσότερο και τότε με το video της Παρίς.

 
Comment by rockordie on 11 April, 2008 09:53

διορθώνω:
...και ΑΠΟ τότε με το...

Επίσης να δηλώσω ότι δεν το είδα το video της Παρίς αλλά από ότι μου είπαν κάτι γνωστοί, δεν το κατέχει το άθλημα.

 
Comment by Elric on 11 April, 2008 10:15

To LastFM είναι άψογο. Έχει μπόλικες χαζομάρες να παίξεις άλλα το βασικό είναι ότι ακούς καινούργια συγκροτήματα.

όποιος θέλει με κάνει add=> Elric4