Hanibal, Whitesnake, Def Leppard @ Gavrostadium

Posted by ARD on Wednesday, July 02, 2008



Ειλικρινά είχα τις καλύτερες των διαθέσεων, προκειμένου να γράψω για τους Whitesnake και τους Def Leppard. Οι πρώτοι είναι ένα συγκρότημα που ακούω όχι φανατικά, αλλά πολύ ευχάριστα, και οι δεύτεροι ένα συγκρότημα που πλέον δεν ακούω φανατικά, αλλά που σχεδόν με μεγάλωσε και εξάλλου το νέο δισκάκι τους είναι πολύ καλύτερο από κάποια κλασικά τους.

Και πάμε στο «Καραϊσκάκη». Μπαίνουμε μέσα την ώρα που έπαιζαν οι Hanibal, ελληνικό hard rock συγκρότημα με αγγλικό στίχο. Αν πέσει κάτι δικό τους στα χέρια σας, μην το αγνοήσετε, ειδικά αν αληθεύει το ότι το επόμενο δεύτερο cd θα είναι σε παραγωγή Roland Grapow. Τουλάχιστον στο live τους τα παιδιά κωλολένε. Είναι εξαμελές σχήμα (3κιθάρες, η μία και φωνή, τύμπανα, μπάσο, πλήκτρα). Δεσμεύομαι αν πέσει στα χέρια μου κάποια δουλειά τους να τους κάνω την καλόπιστη κριτική μου (aka θαψοκράξιμο) από του βήματος τούτου. Όλα τα λεφτά το αφιέρωμα που έκαναν στους ACDC. Ειλικρινά, λίγες φορές έχω δει ελληνικό support να ξεσηκώνει έτσι τον κόσμο.

Πάμε παρακάτω.



Whitesnake

Από το περίφημο πρώτο ποστ του NWOHMB με τα διάφορα είδη του Heavy Metal λείπει ένα: Gomeno-metal (εν συντομία: GM). Το GM είναι το είδος εκείνο μουσικής που ναι μεν μοιάζει με Heavy Metal, δηλαδή έχει δυνατά ντραμς, electrocuted κιθάρες, πιθανόν και πλήκτρα, ουρλιαχτά, αλλά είναι τόσο ευκολοάκουστο που μπορείς να το βάλεις και για να πιεις μπύρες (όπως όλα τα είδη Heavy Metal, nothing new so far), αλλά και στο αμάξι την ώρα που βολτάρεις τη γκόμενα. Σκέψου, πηγαίνεις στο ραντεβού και ακούς το Still Of The Night. Χτυπιέσαι, όλα γαμώ, ώσπου βλέπεις τη γκόμενα από μακριά. Πατάς καμιά δεκαριά φορές το «next» στο player του αυτοκινήτου και την ώρα που ιπποτικά της ανοίγεις την πόρτα, ακούγονται οι σαγηνευτικοί στίχοι «is this love that I’m feeling κλπ». Τέλος, μάγκα, είναι σίγουρο ότι έχεις εξασφαλίσει ένα ζεστό μέρος για να περάσει ο φιρφιρίκος σου το βράδυ του...

Αυτό, λοιπόν, είναι το GM. Λίγο ερωτισμός, λίγο μελωδία, λίγο δισολία, λίγο ποζεριά και στην κορυφή... David Coverdale. Here’s a song for you και παπάρια μάντολες. Άμα δεν υπήρχαν τα δεύτερα φωνητικά, το Milfαδιό της Heavy Metal θα διαδήλωνε μαζί με τους συνταξιούχους των 300 ευρώ κατά του ασφαλιστικού. Χάλι μαύρο. Σκηνική παρουσία τύπου «κουνάω τον κώλο μου μπας και τα βγάλει καμιά από το κοινό» και φωνή Μ-Η-Δ-Ε-Ν, κάτι που φαινόταν όταν μίλαγε στο κοινό, αφού δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου. Για να μην πω για το ύποπτο του πράγματος να ακούγεται ο ίδιος ήχος είτε είχε κολλήσει το μικρόφωνο στο στόμα του είτε στο στέρνο του.

Τέλος πάντων, οι WS έπαιξαν όλα αυτά που θα περίμενε κανείς συν τρία από το καινούριο τους cd. Δεν ήταν καλοί σε σχέση με το 2003 που τους είχα δει κι αυτό, γιατί ο Coverdale φαινόταν πως φωνητικά δεν είναι σε φόρμα. Τι να κάνουμε, ου γαρ έρχεται μόνον...

Def Leppard
Πάμε στους Def Leppard. Τεράστια συγκίνηση για ένα συγκρότημα που άκουγα από μικρός και έχω συνδέσει με πολύ όμορφες και έντονες στιγμές. Πλην όμως, η κριτική δεν πρέπει να νεφελώνεται από τέτοιου είδους συναισθήματα. Οι DL ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και άποψή μου είναι πως θα έπρεπε να τα δώσουν όλα για το κοινό τους που τους περίμενε πόσα χρόνια. Δυστυχώς δεν το έκαναν. Και δεν το έκαναν, φοβάμαι επειδή δεν το είχαν.

Η κύρια (ελαφρά) απογοήτευση ήταν ο Joe Elliot, ο οποίος σκηνικά παραμένει ακμαιότατος, φωνητικά όμως έχει αρχίσει να παίρνει σασί και να μη μπορεί να βγάλει κάποιες ψηλές που χρειάζονται. Τι να γίνει, τα χρόνια περνάνε, εκδίκηση ζητάνε και τα ρέστα. Αυτά παθαίνει, βέβαια, κανείς άμα είναι τραγουδιστής και καπνίζει. Sorry mate, δε γίνονται και τα δύο. Βέβαια, τα φάουλ έγιναν 2-3 φορές, χωρίς να επηρεάζουν ιδιαίτερα το πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, όμως όταν αγαπάς έχεις απαιτήσεις.

Όσον αφορά το υπόλοιπο συγκρότημα, ο Sav, αν και έχει γίνει σα γκόμενα, γαμεί μπασιστικώς, όπως και οι δύο κιθαρίστες Phil Collen και Vivian Campbell με κορυφαίο, φυσικά, τον δεύτερο που έχει θητεύεσει και δίπλα στο ΘΕΟ Ronnie James Dio (και τη... θεά David Coverdale). Βέβαια, θα ήθελα και για τους δυο τους περισσότερο γκελ στον κόσμο, ειδικά για τον Viv που έδειχνε (σκηνικά) να κάνει λίγο αγγαρεία. Για τον ένα και μοναδικό στον κόσμο μονόχειρα ντράμερ Rick Allen, πολύ απλά για άλλη μια φορά υποκλίνομαι στο ταλέντο και την ψυχική του θέληση και λέω πως δεν υπάρχουν λόγια.

Όσον αφορά το setlist περιελάμβανε κυρίως Hysteria και Adrenalize συν τα κλασικά του Pyromania (Photograph, Rock Of Ages), το Rock On από το Yeah! και δύο καινούρια τραγούδια από το Songs From The Sparkle Lounge, τα C’mon C’mon και Nine Lives. Επίσης είχαν και ένα ακουστικό μέρος με τα Two Steps Behind και το Bringin’ On The Heartbreak. Εκτός από το τελευταίο, το High ‘n Dry εκπροσώπησε πανάξια το ορχηστρικό Switch 625.


Side dishes

Είπα παραπάνω πως πήγα με την καλύτερη διάθεση. Οργανωτικά όλα έδειχναν καλά μέχρι τη στιγμή της εξόδου. 20 λεπτά για να βγεις από το Καραϊσκάκη είναι πάρα πολλά, αγαπητή Cultural Action, ειδικά άμα έχεις ανοίξει μόνο μία θύρα για να βγουν όσοι μπήκαν στην αρένα. Επίσης είναι απαράδεκτο την ώρα που ξεκινάς τη μεγάλη έξοδο, δηλαδή στην αρχή του 20λέπτου, κι ενώ η ώρα είναι 00:25 (τότε τελείωσε το event), να βγάζουν μια ανακοίνωση στα matrix ότι τα τελευταία τρένα και τραμ φεύγουν στις 00:30!!!. Εμένα κοροϊδεύετε ρε κοθώνια; Ουστ! (τελικά βρήκαμε τρένο, αφού τους έκοψε να βάλουν έξτρα δρομολόγια...)

Άλλο θέμα τώρα. Keep the fuckin’ 15 year old malakismena away from me. Δύο ήταν τα ζώα πίσω μου που ουρλιάζαν κάθε φορά σαν ρουβίτσες μέσα στο αυτί μου. Συν που τραγουδάγαν κάθε τραγούδι όπως η Βουλγάρα με το «Ken Lee». Γι’ αυτό λέω, βάλτε ηλικιακό περιορισμό στο συναυλιακό μου περίγυρο, γιατί θα αρχίσουν οι μάπες και θα με πάνε μέσα.

Επίσης, δε μπορώ να καταλάβω γενικά τη μαλακία του κόσμου με τα mosh pit. Δηλαδή να είσαι σε μια συναυλία και να πηγαίνεις γύρω γύρω και να χτυπιέσαι τι νόημα έχει; Υπάρχει πάντα η περίπτωση να ενοχλείς κάποιους που θέλουν να δουν τη συναυλία, εσύ που μοσπιτάρεις, φυσικά, δε βλέπεις τίποτα, not to mention ότι μπορεί να πέσεις και σε κανέναν άγριο που δε σηκώνει και πολλά πολλά και να δεις την υπόλοιπη συναυλία στο YouTube μέσω της ασύρματης σύνδεσης του Ιατρικού Αθηνών.

Ειδικότερα, δε μπορώ να καταλάβω ποιοι είναι εκείνοι οι μαλάκες (επιεικής χαρακτηρισμός) που χτυπιόντουσαν σε τραγούδια των Def Leppard!!!!! Δηλαδή, αν είναι δυνατόν, το τρομπάρισμα έχει βαρέσει κόκκινα σε κάποιους.

Τέλος να ευχηθώ «η ώρα η καλή» στην πρώην μου που είδε ο κολλητός μου (ήταν πίσω εκείνος όταν εγώ ήμουν μπροστά) και που του είπε ότι παντρεύεται το νεαρό που ήταν μαζί της, στον οποίο θα ήθελα να πω ότι ψώνισε από σβέρκο...

That’s all from Alroud, αυτήν την ώρα αύριο θα είμαι εν πλω για Νάξο, see you next week @ Rockwave.

31 comments:

Comment by Anonymous on 02 July, 2008 13:13

ΟΚ το moshing στους DF είναι μαλακία αλλά...στο rockwave θα παίζουν carcass και cavalera και εγώ δε θα κάνω moshing? Είσαι τρελός!

 
Comment by Anonymous on 02 July, 2008 13:14

DF=DL=Def Leppard :D

 
Comment by Αntidrasex on 02 July, 2008 13:21

Γλαφυρότατη περιγραφή, θα ξαναμπώ να διαβάσω και άλλα...

 
Comment by uncle on 02 July, 2008 13:28

Πες τα ρε Al, ψώνισε από σβέρκο!!! χαχαχα

 
Comment by Anonymous on 02 July, 2008 15:15

[....]Τέλος να ευχηθώ «η ώρα η καλή» στην πρώην μου που είδε ο κολλητός μου (ήταν πίσω εκείνος όταν εγώ ήμουν μπροστά) και που του είπε ότι παντρεύεται το νεαρό που ήταν μαζί της, στον οποίο θα ήθελα να πω ότι ψώνισε από σβέρκο...

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

 
Comment by Anonymous on 02 July, 2008 15:45

κατα τις 8:30 & πριν ξεκινήσει η κανονική συναυλία, έβγαζαν κάτι ανακοινώσεις τεραστίων διαστάσεων στο video wall για τα δρομολόγια των τρένων....άμα δεν τα είδες,ρώτα για να μάθεις πριν σχολιάσεις...

 
Comment by Anton on 02 July, 2008 15:56

"Τέλος να ευχηθώ «η ώρα η καλή» στην πρώην μου(...)που παντρεύεται το νεαρό που ήταν μαζί της, στον οποίο θα ήθελα να πω ότι ψώνισε από σβέρκο..."

Όταν έχεις τέτοιες συναντήσεις πως να μην είσαι όπως ο τύπος στη διαφήμιση που τον πειράζουν όλα; :)

 
Comment by ARD on 02 July, 2008 15:59

Αγαπητέ ανώνυμε

Με αυτά που γράφεις και με το ύφος που τα γράφεις καλά κάνεις και είσαι ανώνυμος. Όταν είσαι στην αρένα και περιμένεις μια συναυλία, τις ανακοινώσεις δεν τις κάνεις στα matrix που βρίσκονται πολύ ψηλά και σίγουρα έξω από το οπτικό σου πεδίο. Εκτός κι αν εσύ κοίταζες για κανένα UFO και τις είδες.

Φυσικά, από ολόκληρο κείμενο εσένα αυτό σου έμεινε. Τι να πω, όλοι έχουμε έναν ελληναρά μέσα μας.

Η άποψή μου είναι ότι τέτοιες ανακοινώσεις θα πρέπει να γίνονται με πιο ευκρινή τρόπο. Πες το αυτό στους προϊσταμένους σου, ώστε την επόμενη φορά η Cultural Action να μη χαλάσει στο τέλος την καλή εικόνα που έδειξε στην αρχή.

Κάτι τελευταίο: "κατά τις 20:30 και λίγο πριν ξεκινήσει η κανονική συναυλία" (ποια είναι η κανονική; οι Whitesnake; εδώ γελώμεν) εγώ στριμωχνόμουν μπροστά ως όφειλα. Άρα το matrix το είχα πλάτη. Περίμενες να γυρίσω για να το δω; Και πού να ξέρω ότι θα βγάλει εκεί την ανακοίνωση, δε μυρίζουν τα καημένα τα νύχια μου κι ας τα έκοψα τελευταία φορά πρόπερσι.

Λοιπόν, έχω τις τσαντίλες μου από μόνος μου, μη με φορτώνετε κι εσείς. Άμα είναι να πείτε κάτι πείτε κάτι ουσιαστικό.

 
Comment by ARD on 02 July, 2008 16:05

Φίλε Seventh Son, την πρώην (για την ακρίβεια προ-προ-προ-πρώην) την είδε ο κολλητός μου κι όχι εγώ και μου είπε για τη συνάντηση στη διαδρομή της επιστροφής. Οπότε η συνάντηση δε θα μπορούσε να επηρεάσει την κρίση μου. Επίσης, η κρίση μου δε θα επηρεαζόταν ακόμη κι αν τη συναντούσα εγώ. Απλά θα είχα την ευκαιρία να πω από κοντά στον τύπο αυτό που πιστεύω.

Φοβερό αυτό, πάντως, κείμενο gig-report οι πιο πολλοί κολλάνε στην πρώην μου (δεν αμφιβάλλω ότι πολλοί από εδώ μέσα ίσως να της τον ακούμπησαν σε κάποια περιστασιακή στιγμή της ζωής τους) κι ένας κόλλησε στο χώσιμο προς τους διοργανωτές.

Μόνο ο dilated ασχολήθηκε με κάτι καίριο, αλλά δε θα περίμενα κάτι λιγότερο, αφού ο άνθρωπος είναι αδερφός ΑΕΚτζής.

 
Comment by uncle on 02 July, 2008 18:26

καλά δεν είναι και ακριβώς έτσι.
α) η υπόθεση πρώην έδωσε ένα ποιο χαβαλέ ύφος στο κείμενο.

β) έπαιζαν μπάντες που δεν μου καίγεται καρφάκι να σχολιάσω, ούτε αν είχαν και 20 γυμνές που να γλείφονταν επί σκηνής

γ) βαριέμαι πλέον να σχολιάζω της Αθηναϊκές αρπαχτές/διοργανώσεις συναυλιών και συμβάντων, γιατί τα έχουμε ξαναπεί 100 φορές.

 
Comment by ARD on 02 July, 2008 18:50

Respect, uncle, έχεις δίκιο.

Η αλήθεια είναι ότι είχανε 20 γυμνές που γλείφονταν επί σκηνής.

Πλάκα κάνω. Απλά ένα πουτανί είχε τη φαεινή έμπνευση (εδώ δεν κάνω πλάκα) από το πέταλο του γηπέδου, την ώρα που στριμωχνόμασταν για να βγούμε, να σηκώσει το πρόστυχο φουστάκι της και να δείξει το ακόμη πιο πρόστυχο κωλαράκι της (όχι, αυτή δεν ήταν η πρώην μου, θα το καταλάβαινα από το κωλαράκι)!!!! Τα χειροκροτήματα που εισέπραξε δεν τα άκουσαν χθες βράδυ οι Whitesnake και οι Def Leppard συνολικά...

 
Comment by Anonymous on 02 July, 2008 20:24

Αγαπητέ επώνυμε,
άν ήμουν & γω επώνυμος θα σου ερχόταν καλύτερα η κριτική?μάλλον όχι.απλά μόνο & μόνο ήθελες να πείς κάτι & άς μην ήταν ουσιαστικό. ο λόγος που εγώ σχολίασα κάτι τόσο ανούσιο - το οποίο εσύ σχολίασες πρώτος - είναι για να σου δείξω οτι είσαι κακοπροαίρετος στην κριτική σου για ΟΛΑ αυτά που 'εγραψες για τη συναυλία με αποκορύφωμα να σχολιάζεις τα τρένα...πάρε αυτοκίνητο η καμιά μηχανή φίλε.Εκτός αυτού, εσύ απο μόνος σου έδειξες το πόσο γκρινιάρης Ελληνάρας είσαι με τα σχόλια σου. μα καλά γιατί πήγες να τους δείς?δεν ήξερες οτι είναι γερασμένοι?μήπως πήγες για να μαζοχιστείς με τα κοριτσάκια που τραγούδαγαν & στην έσπασαν?η μήπως θα ήθελες να κάνεις face control & στις rock συναυλίες τώρα?υπάρχει συγκεκριμένη συμπεριφορά?αν θές συγκεκριμένη συμπεριφορά πήγαινε στο Ηρώδειο...μάλλον για εκεί είσαι...

 
Comment by uncle on 02 July, 2008 20:42

ανώνυμε είσαι τραγικός. αν κάτι δεν είναι σωστό (που συνήθως είναι) πρέπει να ειπωθεί. Τι θες να μας πεις για το face control??? Είναι ένα θέμα που δεν έχουμε θίξει εδώ, γιατί αν το πούμε και αυτό, γάματα.
Όσο για την ατάκα σου για τα μέσα μεταφοράς, lol!!! Τώρα αν ο Al πήγε να τον παίξει με τόσο μύδι (που και αυτό ήταν γνωστό από πριν) είναι άλλη φάση.

Αλλά σε γενικές γραμμές όλες αυτές οι αρπαχτές δεν είναι τίποτε άλλο από κακές.

 
Comment by Anonymous on 02 July, 2008 20:56

τραγικοί έίναι όλοι αυτοί οι οποίοι πηγαίνουν να δούν συναυλίες προδιαθετημένοι να γκρινιάξουν.αφήστε εμάς τους υπόλοιπους λοιπόν της μάζας να πηγαίνουμε να διασκεδάζουμε......& είναι σαφές οτι είστε μια κλίκα & ότι θα αρχίσετε το κράξιμο τώρα. σας αφήνω λοιπόν να βρείτε το νόημα της διασκέδασης έτσι.Άντε γεία & χαρά...έχω καλύτερα πράγματα να κάνω....

 
Comment by rockordie on 03 July, 2008 00:51

@Anonymous: Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δίνει λεφτά για να πάει σε μια συναυλία ώστε να μπορεί να γκρινιάζει μετά. Αν εσύ τώρα το ευχαριστήθηκες μπορείς να πεις την γνώμη σου και τότε θα έχουμε και τις δύο όψεις του νομίσματος. Εγώ προσωπικά είχα δει Whitesnake με Scorpions πριν από δύο χρόνια και είχαν κλέψει την παράσταση. Μπορεί προχτές απλά να μην ήταν σε καλή μέρα. Εδώ blog είμαστε και λέμε την γνώμη μας από την πλευρά του οπαδού που πληρώνει και όχι όπως στα περιοδικά με τα τσάμπα εισιτήρια και τα backstage και το ανελέητο γλύψιμο.

@Alroud: Άντε περιμένουμε να διαβάσουμε και για καμιά "αντρική" συναυλία τώρα. Α, και καλές διακοπές.

 
Comment by Anonymous on 03 July, 2008 12:39

Ενα μικρό σχόλιο για την κριτική στην συναυλία def leppard... αχ μεγάλε ένα έχουμε να πούμε ... καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί σε παράτησε η φίλη σου και παντρεύεται άλλον... για να είσαι τόσο μίζερος στην κριτική σου φανταζόμαστε πως θα είσαι στη ζωή σου γενικότερα... καλή τύχη και προσπάθησε να μην βγάζεις τα νεύρα σου από πρωην γκόμενες σε λάθος πρόσωπα και καταστάσεις... ελα χαμογέλασε λίγο... :)))

 
Comment by Anonymous on 03 July, 2008 12:52

Τραγικη κριτική... Κλασσικοι προβληματικοί Ελληναρες που επειδή δεν τα βρίσκουν με τον εαυτό τους και την μίζερη ζωή τους αρχίζουν να εκτονωνόντε όπου μπορούν...
σας φταίνε τα πάντα... από τα τρένα μέχρι οι πρώην γκόμενες... αντε μετά να είστε αντικειμενικοί στην κριτική της συναυλίας! Εσυ μάλλον έγραψες οτι εγραψες από envy στον Coverdale που μπορεί και γαμ... ενώ εσένα δεν σου κάθεται ούτε το τρένο του συρμου... εκτονώσου μωρό μου όπου μπορείς δεν σε αδικώ... απλά εμείς να μην διαβάζουμε τισ μαλ...ς σου....

 
Comment by Anonymous on 03 July, 2008 13:31

..να μεταφέρεις τα δάνειά σου σε άλλη τράπεζα για να ηρεμήσεις και να μην σου φταινε μετά οι συναυλίες... χα χα χα χα χα... εισαι απαράδεκτος.... χα χα χα

 
Comment by dddd on 03 July, 2008 14:40

Κούλαρε λίγο ρε ανώνυμε θα κάψεις καμιά φλάντζα! Καλές οι κριτικές αλλά είναι κουραστικό να μου 'ρχονται ¨σπαμ¨ με περιεχόμενο ξεκατινίσματος στο inbox μου.

 
Comment by Anonymous on 03 July, 2008 16:35

Αφορμή να κάνω post είναι το πόσο μαλάκας είναι αυτός ο Ανώνυμος, και καλά κάνει και παραμένει ανώνυμος...όχι βέβαια ότι αν υιοθετούσε nickname θα τον έπαυε από μαλάκα. Μίλα λίγο λιγότερο για πράγματα που δεν σε αφορούν και που δεν γνωρίζεις, διότι είσαι που είσαι μπαγλαμάς, τουλάχιστον μην αυτοδιαφημίζεσαι.

Στο δια ταύτα: συμφωνώ απόλυτα με την κριτική περί φιδιών, μπορεί να συμφωνούσα και με αυτή των DL αλλά μάλλον είμαι προκατειλλημένος επειδή μεγάλωσα με τη μουσική τους (πρώτη επαφή με Hard Rock, Hysteria, 3η δημοτικού), μου άρεσαν πολύ, ειδικά ο ήχος τους. Γενικά πέρασα πολύ καλά.

Συμφωνώ επίσης με την άποψή σου που αφορά τα μαλακιστήρια που χτυπιούνται, ειδικά σε τέτοια συναυλία. Αναρωτιέμαι, κατ'αναλογία, τί θα έκαναν σε συναυλία Slipknot; Θα έπαιζαν Jujutsu και Muay Thai σε κλουβί μπροστά από το stage;

Extra φάσκελα απονείμω στον (35χρονο τουλάχιστον) παπάρα μπροστά μου με μπλούζα Megadeth που είχε σβερκώσει την γκόμενά του (μιλάμε για λαβή θανάτου) και την είχε κατσιάσει την άμοιρη σε όλη τη συναυλία (σιγά μη σου φύγει, δούλε), στους γονείς-θύματα άνω των 50 με τα τρία ανήλικα παιδιά τους που ήρθαν στο live μόνο και μόνο επειδή ακούνε για το event στο ραδιόφωνο από το Φλεβάρη, σε 5-6 σούργελα γκόμενες που είδα με 20ποντη πλατφόρμα για παπούτσι μέσα στην αρένα και να περπατάνε σαν παραπληγικές (πού πας μωρή πετούγια), όπως και σε έναν τσολιά που είχε φέρει και grande ελληνική σημαία και την ανέμιζε καθ΄όλη τη διάρκεια του live...έλεος ρε μεγάλε, έλεος.

 
Comment by Giannis P. on 03 July, 2008 21:32

Alround εαν πήγες στο live για να δεις Whitesnake και Def Leppard σε δαιμονιώδη φόρμα μάλλον έκανες κάποιο λάθος ρε φίλε. Λες και δεν τα ξέρεις.

Ο Cοverdale είναι άφωνος εδώ και χρόνια, ενώ οι Leppard ήταν σε φόρμα μόλις πριν 15+ χρόνια.

Έχοντας δει τους Whitesnake δύο φορές, δεν θα άντεχα και τρίτη. Μου προκαλούν δε το γέλιο όλοι αυτοί που δήλωναν οτι πριν δυό χρόνια "εσβησαν" τους Scorpions...καλά κρασιά.

Όσο για τους Leppard όλοι ξέραμε τι παίζουν σε αυτή την περιοδεία. Για τους λάτρεις του Hysteria - Adrenalise ήταν ότι έπρεπε.

Για τους πιο παλιούς, ούτε κουβέντα να γίνεται.

Ουφ ...γλίτωσα ένα εβδομηντάρι στο νερό με λίγα λόγια.

Επόμενο live Gary... έστω και με τα blues...δε γαμιέται. :):):)

 
Comment by Anonymous on 04 July, 2008 15:46

Είστε για γέλια εδώ μέσα... καλά μόνο οι γκόμενες και to face control της συναυλίας σας ενδιέφερε να κρίνετε... μακαρι και εσέις να είστε σαν τον Coverdale οταν φτασετε στην ηλικία του αλλά εσείς σερνεστε από τώρα... κομπλεξικοι... αντε βρείτε καμια γκόμενα να ξελαμπικαρετε και μετά πάτε σε συναυλία να κρινετε αν ο μπροστινός σας χουφτωνε ή όχι την γκομενά του και να πήγαν γκόμενες με ψιλοτακουνα ή αθλητικά παπουτσια... επίσης στην επόμενη συναυλία κάνετε και face kai age control ... τι πατε ρε μαλα...ς στην συναυλία αφου δεν σας αρεσε η μουσικη τους εκ των προτέρων??? ....Πολυ ασχοληθηκα μαζί σας... Αντε γεια

 
Comment by Anonymous on 04 July, 2008 19:30

Θεωρώ λιγότερο γελοίο το να γράφεις μια και καλή την άποψή σου, σωστή ή λάθος, από το να είσαι με το μεσαίο δάχτυλο στο F5 για να δεις απαντήσεις προκειμένου να γράψεις τη μαλακία σου. Και μάλιστα διακεκομμένη σε 3 συνεχόμενα post όπως έκανες πιο πάνω...ε ναι, λίγα λίγα τα κατεβάζει τα λογύδρια το μπρίκι που κουβαλάς για εγκέφαλο, δεν μπορεί όλα μαζί, μπουκώνει. Μετά μιλάς εσύ για ξελαμπικάρισμα...γερο-ταρνανά... :D

Αλλά συνειδητοποιώ ότι είναι ακόμα πιο γελοίο να σου δίνω σημασία και να γεμίζει το blog του παιδιού με μπούρδες...οπότε σταματάω και γω εδώ.

 
Comment by rockordie on 05 July, 2008 00:38

Φίλε toymaker το ξέρουμε και εμείς ότι ο Alroud είναι το πρώτο όνομα στην μαρκίζα αλλά δεν είναι μόνο αυτουνού το blog. Πάνω αριστερά στους Metalheads αναφέρονται όλοι οι συντελεστές του nwohmb (βέβαια μερικοί βαριούνται τόσο πολύ που ούτε comment δεν κάνουν που να τους πει κανείς να κάνουν post).

Επίσης να ξέρεις ότι δεν μας ενοχλούν καθόλου οι Ανώνυμοι μιας και προσφέρουν άφθονο γέλιο, hits και ευκαιρία για μπινελίκια.

 
Comment by avessalom von richthofen on 05 July, 2008 12:36

rod strikes back.αντε μωρη παλιοτσαπογα που εχεις και αποψη σχετικα με τους υπολοιπους συντελεστες του nwo.σταματα να γραφεις για το nwo και δημιουργησε ενα blog που θα εκθιαζεις μονο τον lord of the danse αφου βεβαια αλλαξεις και το nick σου σε rod of the danse.παλιο λαμογιο
οσο για τον ανωνυμο αυτος εχει ξεπερασει ακομα και τον toolman(ο οποιος για ενα χρονο και κατι το παιζει η αλικη στο ναυτικο υπηρετωντας την πατριδα).
μεγιστε ανωνυμε πισω απο την ανωνυμια μπορεις να εκφρασεις οτι μαλακια θες.αλλα οχι εδω σ αυτο το blog.εδω και μονο το γεγονος οτι ο lord .....εεεε ο rod θελω να πω,εκανε post για το καινουριο lp των θεων priest καταλαβαινεις που πηγαινει το πραμα.αντε ροκορδιε καλες βουτιες και μην ξεχνας τα μπρατσακια σου

 
Comment by ARD on 06 July, 2008 22:34

Είναι τουλάχιστον ανήθικο να διανθίζεται ένα ποστ με ένα προσωπικό δεδομένο και κάποιοι κατσικοεραστές ανώνυμοι εδώ μέσα να το κανιβαλλίζουν όπως έμαθαν στη βίγλα τους. Αυτό ως πρώτη εντύπωση. Επανέρχομαι εντός δευτερολέπτων με εκτενές σχόλιο.

 
Comment by ARD on 06 July, 2008 22:48

Όσοι δεν έχουν υπομονή, ας μην πάνε παρακάτω, γιατί είναι λίγο εκτεταμμένο το σχόλιο.

Να ασχοληθώ πρώτα με τον Rod που ζήτησε ανδρικές συναυλίες. Πόσο ειρωνικό ακούγεται, όμως, αυτό από κάποιον που υποστηρίζει την εθνική ομάδα που έχει επιθετικό της τον "Πίπο" και που κάνει ένα ενθουσιώδες ποστ στο ιστολόγιό του για το Lord Of the Dance. Τι να πω, τράβα παιδάκι μου στην Παναγία του Μπερλουσκόνι (aka Δεξιά) που έχετε εκεί απάνου να ανάψεις ένα κεράκι μπας και στρώσεις. Ευχαριστώ εκ των υστέρων για τις ευχές, αλλά το πώς πέρασα δεν είναι της παρούσης. Θα τα πούμε άλλη ώρα.

Πάμε να δούμε ένα ένα τα θέματα, γιατί όσο έλειπα στη Νάξο εσείς οργιάσατε.

Ο Ανώνυμος των 20:24 προφανώς είναι ο Ανώνυμος 1 που άφησε το σχόλιο για τα τρένα. Επίσης προφανώς δεν του άρεσε η απάντησή μου. Τι να γίνει. Πάντως το ύφος του λέει πολλά. Όσο για το πόσο γκρινιάρης Ελληνάρας είμαι, νομίζω ότι εγώ έκανα κριτική. Εσύ, αγαπητέ, κάθεσαι και γκρινιάζεις. Πιστεύω ότι καλύτερο θα ήταν να πεις είτε "σιγά τη συναυλία που πήγες" είτε "δεν έχεις δίκιο, μπροστά στον Coverdale τύφλα να έχει η Φωτεινή Δάρρα". Κι αν διάβαζες σωστά, θα έβλεπες ότι στο κείμενο γράφω για "15χρονα που έκαναν σα ρουβίτσες", δηλ. όχι απαραίτητα κοριτσάκια που ούρλιαζαν μέσα στο αυτί μου κι όχι για κοριτσάκια που τραγούδαγαν. Το χαρακτηριστικό του Ελληνάρα, αγαπητέ, είναι να περιμένει πώς και πώς να πει τη μαλακία του - καλή ώρα - χωρίς να νοιάζεται τι είναι αυτό που σχολιάζει και ποια είναι η ουσία του.

Πάμε στον επόμενο ανώνυμο (20:56) που χαρακτηρίζει τραγικούς όσους δεν πάνε ως πρόβατα σε συναυλίες, αλλά με κριτικό μυαλό, έτοιμοι να πούνε πραγματικά αυτό που πιστεύουν και όχι αυτό που τους πασάρουν. Όσον για το αν είμαστε μια κλίκα, ναι, όντως, το πραγματικό μου όνομα είναι Αλρούδιος Λαμπράκης-Μπόμπολας. Ό,τι να 'ναι γράφει ο κόσμος. Λοιπόν, εσύ αγαπητέ, πάτα το "home" στο πληκτρολόγιό σου για να δεις αυτό που γράφω, ότι δηλαδή πήγα με τις καλύτερες των διαθέσεων. Αν θεωρείς τον εαυτό σου μάζα, αυτό είναι δικό σου υπαρξιακό, δε θα στο λύσω εγώ. Στην τελική, αν δε σου αρέσει, σταμάτα να σχολιάζεις ανώνυμα σε ένα κλικο-μπλογκ, το οποίο, αν δεν το κατάλαβες, ξεκίνησε από μεταλοπαρέα και έχει γίνει σημείο αναφοράς, απλά και μόνο επειδή έχει μεράκι. Άρχισε, λοιπόν, όπως πολύ ωραία λες, να ξοδεύεις το χρόνο σου πιο παραγωγικά κάπου αλλού. Καλοκαιράκι ήρθε στο κάτω κάτω, παραλίες υπάρχουν πολλές. Άντε "γεία", όπως λες κι εσύ.

Καθώς φωτίζει ο Θεός τη μέρα, έρχεται το μεσημέρι της 3ης Ιουλίου και ο Ανώνυμος των 12:39 κάθεται και σχολιάζει προσωπικά θέματα χωρίς να έχει διαβάσει. Η "φίλη" μου, τρελό αγόρι, με παράτησε πριν από πέντε χρόνια, οπότε δε νομίζω ότι με επηρέασε στην κριτική μου. Αν είδες κάποια μιζέρια, παρακαλώ να μου το επισημάνεις. Εγώ βλέπω κριτική ματιά και ίσα ίσα θα έπρεπε κάποιος να μου αναγνωρίσει ότι κρίνω πολύ αυστηρά το συγκρότημα που με έμπασε στο χώρο της hard rock και έχω συνδέσει με έντονες αναμνήσεις.

Ο 12:52 καλά, έχει ξεφύγει εντελώς. Πάλι ο λόγος για Ελληναράδες. Δηλάδή, άμα κάποιος κάνει κριτική είναι Ελληναράς. Τώρα αρχισα να τα παίρνω. Ελληναράς είναι αυτός που αντί να πει πως δε συμφωνεί μαζί σου, σου λέει ότι η κριτική σου είναι τραγική κι ότι είσαι προβληματικός. Τα υπόλοιπα σχόλια σου τα επιστρέφω, γιατί στο επίπεδό σου δεν πρόκειται να πέσω. Πάντως φαίνεται ποιος είναι προβληματικός και σίγουρα δεν είμαι εγώ. Κι όσον αφορά το τι μου φταίει και που "εκτονωνόμε", σίγουρα δεν "εκτονωνόμε" πάνω στην ελληνική γλώσσα, όπως κάνουν οι βλάχοι σαν και του λόγου σου που "εκτονωνόντε" στη γλώσσα τους και στην πρώτη κατσίκα αριστερά.

Ο 13:31 έχει χιούμορ, αλλά να δω τι θα πει αν διαβάσει αυτό το σχόλιο.

Στο πνεύμα μου μπαίνει ο ToyMaker, ο οποίος είχε το ίδιο πρόβλημα με μένα: προκατάληψη για ένα συγκρότημα που είχε συνδέσει με πολλά βιώματα. Σωστό, όταν έπαιζαν και οι δύο δε σκεφτόμουν τίποτε άλλο, παρά μόνο να περάσω καλά. Όταν έσβησαν τα φώτα, τότε μπόρεσα να σκεφτώ λίγο πιο ψύχραιμα. Αν οι DL έρχονταν πάλι θα ξαναπήγαινα, απλά και μόνο επειδή γουστάρω την όλη φάση. Ακόμη κι αν ήταν σε λιγότερη φόρμα (αυτό το λέω και για τον Γιάννη από κάτω), δε θα με ένοιαζε την ώρα που θα τους έβλεπα, γιατί απλά θα γούσταρα. Άλλο, όμως, το αν θα πηγαινα ή όχι ξανά, άλλο το αν γουστάρω κι άλλο η καλόπιστη κριτική. Στο κάτω κάτω, την πιο αυστηρή κριτική την κάνεις εκείς που νοιάζεσαι κι όχι εκεί που είναι στα αρχίδια σου.

Επίσης ToyMaker, ισχύει αυτό που λέει ο κλακέτας (aka Rod) ότι το όνομά μου είναι πρώτο στη μαρκίζα, αλλά το blog αυτό είναι συλλογική δουλειά κι εγώ είμαι πρώτος μόνο αλφαβητικά.

Ο 15:46 της 4ης Ιουλίου, αφού τελείωσε την ακρόαση του "Πειρατικού" με το Γιώργο Χελάκη, ένεκα της επετείου της κατάκτησης του Euro, είπε να κάνει κι ένα σχόλιο εδώ μέσα για να μας πει ότι είμαστε για γέλια. Σωστό είναι αυτό, εμείς ποτέ δεν το αρνηθήκαμε, όμως, φίλε μου, it takes one to know one. Κι επειδή πολύ επίπεδο έδειξα, τράβα πλακώσου ρε παιδάκι μου μπας και στρώσεις.

Για Offspring, Marky Ramone και Priest ψήνεται κανείς;

 
Comment by uncle on 06 July, 2008 22:54

Αχαχαχα Μπόμπολα είσαι όλα τα λεφτά!!
αλλά για DidiMusic Wave -> NO WAY.

Το φετινό Schoolwave ήταν πιο καλό.

 
Comment by ARD on 06 July, 2008 22:58

Φαντάζομαι εννοείς την παρουσία των Firewind και όχι εκείνη του Αλ-χαλίνοου Ιωαννίδη...

Για το Didiwave, σεβαστή η άποψή σου, συμφωνώ εν μέρει, απλά έλεγα ότι θα ήταν καλή ευκαιρία για μπύρες και σωβινιστικά σχόλια για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Χάλφορντ.

 
Comment by uncle on 07 July, 2008 00:14

Σωστός. Οι Firewind σίγουρα ήταν η κορυφή του event αλλά πιο πολύ για τα σχολικά γκρουπάκια. Από τις ελάχιστες σκηνές που είδα, είχε αρκετά καλά ακόμα και Thrashιες.

Όσο για το Didwave, αν το έκανε προς Λαμία μεριά ή και πιο πάνω θα ερχόμουν (αν και θα ήθελα να δω Carcass, αλλά από την άλλη επειδή θα τους βάλουν να παίξουν μέσα στην κάψα, δε θα πάρω)

 
Comment by rockordie on 07 July, 2008 10:13

@alroud: Πω πω, τι comment ήταν αυτό, δεν βαριέσαι να γράφεις τόσα μέσα στην κάψα. Εκτός αν έχει δροσιά εκεί χάμω.

Όσο για το rockwave θα το πηδήξουμε και φέτος.
Προτείνω του χρόνου να κάνουν και μια black metal ημέρα με τα συγκροτήματα να βγαίνουν 09:00-15:00 για να δούμε ποιός αντέχει περισσότερο.