Rockwave, day two

Posted by ARD on Thursday, July 10, 2008




Η επιστροφή των Judas Priest στο Rockwave ήταν για μένα όλο το φετινό Rockwave και σ’ αυτό δικαιώθηκα πλήρως.

Φτάσαμε στο χώρο γύρω στις 7 παρά, κάτι που σημαίνει πως δεν άκουσα ούτε Inner Wish, ούτε Morbid Angel, ούτε Opeth. Οπότε όποιος καλός άνθρωπος ξέρει ελληνικά και τους είδε ας γράψει σε σχόλιο μια παράγραφο να έχουμε κι γι’ αυτούς μια άποψη.

Οι Cavalera Conspiracy ήταν πάρα πολύ καλοί, αν και διέκρινα περισσότερη ζωντάνια το 2004 που είχε έρθει μόνο ο Max με τους Soulfly. Όπως μου είπε ένας καλός συνάδελφος που βρήκα εκεί, είχαν μαλώσει τα δύο αδέρφια για κάτι κληρονομικά, επειδή δεν είχε καταστεί σαφές σε ποιον ανήκει το χωράφι με τους μπάφους, το οποίο ο παππούς τους που είχε αλτσχάιμερ το είχε υποσχεθεί και στους δύο λίγο πριν πεθάνει. Ευτυχώς, πήγε ο Σουφλιάς στη Βραζιλία, τους έφτιαξε το κτηματολόγιο και όλα μέλι γάλα τώρα και με τους δύο Καβαλέρους.

Όλα τα λεφτά τα ελληνικά του ενός Καβαλέρου, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία τα επιδείκνυε: «Efkaristoooo, iste kala, gamiste ta ola».

Carcass ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει ποτέ (εκτελέστε με), οπότε κάποια στιγμή πήγαμε προς την Terra Stage τόσο για να δούμε ξανά τα προκλητικά μπούτια της θεόρατης ξανθιάς στο περίπτερο της Monsterville (άκυρο, ήταν εκεί μόνο την πρώτη ημέρα) όσο και για να ακούσουμε τους εν λόγω. Εξάλλου, πρόσφατα πήρα την αύξηση του 2008 και επειδή για άλλη μια φορά πήρα τα @@ μου, είπα μπας και μοιράσουν τίποτα cash, αλλά δυστυχώς παραήταν ανορθόγραφοι κι έτσι δεν έδωσαν τίποτα. Αντιθέτως, τα έδωσαν όλα πάνω στη σκηνή. Απίστευτος κουρνιαχτός μπροστά, mosh pit της πουτάνας και καφρίλα στο έπακρο (this is the real shit και όχι η κάθε... Τσούξι).

Within Temptation. Έρωτας τρελός κι ανείπωτος. Η Σάρον είναι φωνάρα και πανέμορφη, τουλάχιστον συγκρίσιμη με την άλλη θεά Κριστίνα Σκάμπια (Lacuna Coil). Το μόνο κακό ήταν ο τρόπος που ζει τα τραγούδια κουνώντας τα χέρια της τόσο, ώστε κάποια στιγμή να ακουστεί από πίσω μας το αμίμητο «Φέρτε Priest, πάρτε τη Μαρινέλλα από ‘δω!». Δεν ήξερα πολλά από τα τραγούδια τους, αλλά το διασκέδασα το πράγμα και χειροκρότησα το ότι έπαιξαν κάτι λιγότερο από 1,5 ώρα, πολύ καλό για support. Ως μη ειδήμων σταματάω εδώ και πάω παρακάτω.

The Priest is back, oh yes, the Priest is back… Η μεταλική υστερία ξεκίνησε με τις πρώτες νότες του Dawn Of Creation και συνεχίστηκε μέχρι και 1,5 ώρα μετά έως τις τελευταίες του You Got Another Thing Coming. Πανικός. Γύρω στις 15-20.000 κόσμο, ο οποίος αξίζει να σημειώσω ότι ήταν υποτονικός σε σχέση με το 2004 που είχαν ξαναέρθει οι Priest. Αντίθετα, ο Halford ήταν πολύ πιο κεφάτος σε σχέση με τότε, ενώ δε νομίζω να κατάλαβε κάποιος ότι ο Tipton πέρασε πριν λίγες ημέρες κρίση σκωλικοειδήτιδας (ακυρώθηκαν για πρώτη φορά συναυλίες των Priest, στο Βελιγράδι 1/7 και στο Ζάγκρεμπ 2/7).

Το setlist ήταν γεμάτο, αν και όταν μιλάμε για συγκροτήματα σαν τους Priest πάντα θα βρίσκεις κάτι να προσθαφαιρέσεις. Οι δικές μου ενστάσεις ήταν το Death από τον καινούριο δίσκο (αντί να βάλεις κάτι ατμοσφαιρικό μεν αλλά αργό, βάλε ένα παλιό, κλασικό και γρήγορο, π.χ. Freewheel Burning ή Sentinel ή ακόμη και πιο mid-tempo, όπως Touch Of Evil). Ίσως θα μπορούσαν να χωρέσουν αυτά τα τρία μέσα στο σετ. Αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες, αυτό θα συμβαίνει πάντα, όσες φορές κι αν έρθουν.

Στα μείον της συναυλίας (καθαρή ατυχία) το ότι στην αρχή του Painkiller έφυγε το καλώδιο από μία κιθάρα, με αποτέλεσμα το τραγούδι να γαμηθεί λίγο. Το πρόβλημα έφτιαξε, ευτυχώς, γρήγορα. Κατά τα άλλα, μιλάμε για απίστευτη συναυλία και πάλι με απίστευτο ήχο και όπως αναμενόταν ζωντάνια. Εννοείται ότι στο μπιζάρισμα το Halford βγήκε με την κλασική μηχανή για το Hell Bent For Leather και λίγο αργότερα έβγαλε στη σκηνή την ελληνική σημαία, την οποία και φίλησε. Αυτο τώρα είναι λίγο ποζεριά, αλλά επειδή είναι ο Halford τον συγχωρούμε.

Οι φωτογραφίες, όπως ίσως καταλάβατε, είναι από κινητό και από σεβαστή απόσταση, οπότε ζητώ την κατανόησή σας.

12 comments:

Comment by rockordie on 10 July, 2008 12:34

Μάλλον σε επηρεάσε ο ανώνυμος του προπροηγούμενου ποστ και τώρα είσαι όλο γλύκες.
Όσο αφορά τα συγκροτήματα που έχασες θα ήθελα και εγώ να ακούσω/διαβάσω πως είναι να ακούς Morbid Angel και Opeth στους 40 βαθμούς.

Πάντως μια χαρά του έκατσε του Rob, συναυλία καθημερινή στην Αθήνα και μετά ΣΚ στην Μύκονο, για τα 4S (Sea - Sun - Souvlaki - Sex).

P.S: Επιτέλους η ευχή μου, να διαβάζω Alroud όλη μέρα κάθε μέρα πραγματοποιήθηκε.

 
Comment by uncle on 10 July, 2008 14:06

Καμμία δεν συγκρίνεται με την Liv Kristine!!! Ουστ παστόλες όλες.

Γεγονός είναι όμως πως όσο ωραία είναι η φωνή της Sharon τόσο την χαλάει το waving των χεριών της, χρόνια τώρα!

Οσο για τις καφρίλες, δεν θα σε σκοτώσουμε κιόλας, αλλά ΟΚ έστω και για να σου σπάσει η παρθενιά έπρεπε να σουλατσάρεις μια βόλτα για να ακούσεις το God of Emptiness των Morbid ή το Arbeit Macht Fleisch ή το No Love Lost απο Carcass.
Αν το μάθει αυτό ο Billys ή ο Kyrimανθρωπος θα σε βρούνε αυτοί και θα σε πεθάνουν!!!χοχοχοχ

\m/

 
Comment by Anonymous on 10 July, 2008 14:33

Λοιπόν...

Morbid Angel πρόλαβα 3 κομμάτια στο τέλος δεν έχω άποψη, δεν ακούω κιόλας.

Opeth είναι μαλακία να ακούς με 40 βαθμούς. Δεν μπήκα καθόλου στο κλίμα αν και το setlist ήταν πολύ καλό και γενικά είναι παιχτούρια. Απλά μέσα στη ντάλα...μαλακίες.

Cavalera της πουτάνας. Αλλά το χώμα (γιατί αυτό δεν ήταν απλά σκόνη) δεν το άντεξα. Μετά τα 2 πρώτα tracks οπισθοχώρησα και αρκέστηκα σε στατικό headbanging.

Carcass είναι η καλύτερη μπάντα στο κόσμο. Από εχθές και μέχρι νεοτέρας! :P

Ούτε εγώ άκουγα φανατικά. Κάποια σκόρπια tracks. Εχθές έπαθα πλάκα. Κι άλλο χώμα!

Within Temptation δεν είμαι φαν. Να σας πω την αλήθεια ήταν σα να ακούω την Ευριδίκη (2 κομμάτια πρόλαβα). Θα συμφωνήσω πως είναι ωραίο το γκομενάκι (αλλά Κριστίνα δεν είναι).

Μετά πήγα στο VIP αφού βρήκα πάσο. Εκεί μετάνιωσα που άφησα τη ψηφιακή μου στο αυτοκίνητο. Φοβήθηκα μη τη χάσω ο μαλάκας. Γιατί μετάνιωσα; Γιατί εκεί ήταν ΟΛΟΙ οι Carcass και ο Μιχαλάκης των Opeth. Τουλάχιστον τους μίλησα και πήρα υπογραφές στη πίσω πλευρά του εισιτηρίου. Αλλά φωτογραφία με τον Άμοτ δεν έχω %$##@!&^~!!

Ρώτησα τον τραγουδιστή των carcass για νέο δίσκο. Μου είπε μάλλον όχι. Το θέμα είναι πως ο άλλος κιθαρίστας δε θέλει να παίξει death metal πλέον και ο Άμοτ δεν έχει χρόνο. Οπότε όπως όλοι καταλάβαμε...απλά πείνασαν (εκτός του Άμοτ) και βγήκαν για live.

O Μιχαλάκης έχει ΤΟΣΟ παιδική φωνή!Είναι κι αδύνατος. Φλώρος! :P

 
Comment by Anonymous on 10 July, 2008 14:37

Επίσης νομίζω πως ο κόσμος δεν ήταν περισσότερος από 10-12 χιλιάδες...

Για τους Priest respect. Με το που βγήκαν φάνηκε πόσο μεγάλη μπάντα είναι. Σκηνικά, ήχος, επικοινωνία με τον κόσμο...respect!

 
Comment by dddd on 10 July, 2008 21:10

Ζηλεύω που έχασα morbid angel & carcass αλλά σίγουρα δε θα την πάλευα με αυτήν τη ζέστη! ....γιατί πρέπει να γίνεται καλοκαίρι το rockwave????

 
Comment by uncle on 11 July, 2008 00:24

εδώ μωρή τσαπόγα γιατρέ έχασες Amon Amarth & Dimmu Borgir, που έπαιζαν μαζί στο επόμενο χωριό δίπλα σου!! μας λες και για το Didiwave που έχασες. Έλεος!!!

 
Comment by dddd on 11 July, 2008 01:16

1ον Θείε όταν μιλούσες για τη Liv μάλλον ονειρευόσουν παστό μεζέ γιατί άλλο η παστό-λα και άλλο η πατσόλα.

2ον μη μου λες τι έγινε στο διπλανό χωριό μου γιατί όταν οι obituary παίξαν δίπλα στο σπίτι σου εσύ τον κινέζο έκανες.

 
Comment by uncle on 11 July, 2008 01:27

Μάλλον φίλε συγκρίνεις τώρα το στηθοσκόπιο σου με τον μπατανά!
Obituary δε γούσταρα ποτέ και γενικότερα τις περιοχές Tampa και Bay Area, οπότε δε θα έδινα φράγκα για κάτι τέτοιο. Ενώ εσένα σου αρέσουν τα ακραία, και ας βγάλουμε τους θεούς Amon, αλλά είσαι fan των Dimmu και μη πεις όχι τώρα. Και να μη πιάσουμε την διαφορά τιμής των tickets....

 
Comment by avessalom von richthofen on 11 July, 2008 10:32

τι λες πε κοπανε που δεν σε αρεσει η bay area σκηνη.μην ξεχνας οτι οι θεοι testament ειναι απο κει.και λιγα λογια για αυτες τις σκηνες.ακου καμια γερμανιλα η καμια σουηδιλα και ασε τις αμερικανικες μπαντες σε ανοιχτομυαλους μεταλλους.ουστ τσαπογα

 
Comment by uncle on 11 July, 2008 10:38

Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς, φίλε Avessalom

 
Comment by avessalom von richthofen on 11 July, 2008 19:53

τα χριστιανικα εδαφια αφησε τα να τα χρησιμοποιουν καποιοι που πιστευουν.την επομενη φορα που θα βαλεις τετοια λογια στο στομα σου καλυτερα να πλινεις το στομα σου με ροδονερο μιαρε απιστε.αντε ασχολ μεταλ μπλογκ ειναι εδω και οχι το μπλογκ του 4ε.τσομπανε εμαθες και εσυ να τσαμπουνας εδαφια απο την αγια γραφη.ουστ αντιχριστε

 
Comment by rockordie on 11 July, 2008 20:36

Μήπως θέλεις να του δώσω λίγο RoDόνερο για να πλύνει το στόμα του...χαχαχα