Punk'n'Roll - Πράσσειν Άλογα & Marky Ramone Live Report 23/08/08

Posted by uncle on Monday, August 25, 2008

Καλό χειμώνα από μένα σε όσους έχουν επιστρέψει από τις άδειες τους, και καλή χαλάρωση στους ελάχιστους που την παίρνουν τώρα.

Prologue:

Και μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού καταφέραμε να βάλουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο πάλι. Το πρώτο stagehit της σαιζόν είναι γεγονός. Θα μου πείτε τώρα "τι? σου σκίστηκε κανένα καλσόν" και το λες αυτό. Όχι αλλά το background story του εν λόγω live έπαιζε στην κόψη του ξυραφιού. Τι θέλω να πω. Οπαδός του ΠΑΟΚ ο υποφαινόμενος βρήκα σοφό να πάω στο γενέθλιο πάρτι ενός συνδέσμου του ΑΡΗ. Αν και μένα δεν με πείραζε καθόλου (γιατί είμαι και αντικειμενικός οπαδός), αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα για την υγεία μου αν κάτι στράβωνε στην πορεία. Εν πάσι τελικά όλα κύλησαν ομαλά και ωραία.

Party: Bulldog Festival.
Venue: Στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης
Acts: Πράσσειν Άλογα / Marky Ramone & Friends
Ώρα έναρξης 17.00, ώρα τον Main Events 20.00.

Απαράδεκτο μόνο θεωρώ το γεγονός πως αφού είχα πάρει εισιτήριο, εδέχθη τηλέφωνο κατά το μεσημεράκι καθώς ήμουν στη θάλασσα, ότι ήμουν guest list και τα άκουσα και από πάνω από ένα βρωμερό μέλος της μιας μπάντας (ονόματα δε λέω Τάσο), αλλά χαλάλι τα φράγκα γιατί θα έπαιρναν και τα παιδιά.

Main Event:











Έχοντας κάνει ένα δροσιστικό μπανάκι πριν φύγω από το σπίτι καταφέρνουμε με τον έταιρο roadie/groupie/αλκοολικό/whatever Ave, να φτάσουμε στο χώρο της συναυλίας 15 λεπτά πριν την έναρξη του κυρίως event. Και καθώς γίνονταν ο ανεφοδιασμός από τσιγάρα και τα σχετικά συναντάμε τον Τάσο (drummer from hell από τα Πράσσειν Άλογα) στο δρόμο και μας λέει "Παιδιά πάτε για μπύρες και έρχομαι, θα αργήσει λίγο η φάση", και πήγαμε για μπύρες. Αιτία για αυτή την καθυστέρηση στάθηκε η διακοπή του soundcheck από τα "όργανα της τάξης" κατά το μεσημέρι λόγω παραπόνων για διατάραξη κοινής ησυχίας, με αποτέλεσμα όλα να πάνε για πιο αργά. Εντάξει, δε μπορώ να πω, και η αναμονή έχει τα καλά της. Μαλακίες, smalltalk, γέλια κλπ. (γέλια α) για την περίεργη φτιάξει/μέρος του event και β) για το τελείως χαζό νέο look του Ηλία). Καθώς η ώρα πλησίαζε 21.00 τελικά τα μεγαθήρια της Θεσσαλονίκης ανέβηκαν στη σκηνή και άρχισαν να πυροβολούν με τον πιο άγριο/χύμα/metal ήχο από ποτέ το κοινό που ήταν από κάτω. Το σύνθημα είχε δοθεί. "Πουτάνα όλα". Pogo, μπύρες κάτω, headbanging, πυρσούς, όλα τα είχε το πρόγραμμα.












Αν και το setlist των Αλόγων είχε ανακοινωθεί πιο μπροστά, και ξέραμε τι μας περιμένει, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι άκουγαν τα αυτιά μας. Η μπάντα έτρεχε με τέρμα τα γκάζια και φρένα σπασμένα (έτσι όπως θα έπρεπε να παίζουν η Metallica σήμερα αντί της μαλακίας όπως δείχνει και το προηγούμενο Post). O Ηλίας με την Explorer τσάκιζε τις χορδές, ο Κώστας άρχοντας των 258 χορδών του μπάσου του και το δικασίδη ανελέητο, αφού όπως θα δείτε στις photo το drum set πολλές φορές έβγαζε καπνούς (\m/)!!!!












Δε θα σταθώ στα κλασσικά κομμάτια των Αλόγων (Πρίγκιπες, Κηροζίνη, Χορός της Βροχής κλπ) αλλά στα πιo "ακραία" που οι πιστοί τόσα χρόνια περιμέναμε αναπολώντας τα θρυλικά medley τους στην προηγούμενη δεκαετία. Κομμάτια όπως Ace of Spades, TNT & Hell aint a place to be, Running Free και Killing in the Name of... ξύπνησαν άγρια αισθήματα μέσα στο pit.

Αλλά ως συνήθως τα ωραία τελειώνουν γρήγορα, και ήρθε η ώρα του Marky Ramone (που ψευδός αποκαλείτε μόνος εναπομείναντας Ramone) & φίλων του να ανέβουν στη σκηνή.
Για μένα ήταν σχετικά έως εντελώς αδιάφορο το set και το performing, με εξαίρεση την απόδοση του Strutter στο μπάσο, που το παιδί ένιωθε τι κάνει και γούσταρε κιολας (θα έλεγα ιδίως C.J.Ramone). Η δυσαρέσκεια μου οφείλετε κυρίως σε 2 λόγους, αφενός η μέτρια απόδοση φωνής και κιθάρας και αφετέρου γιατί είχα δει το real thing, δηλ. τους Ramones live κατά τη διάρκεια των 90s. Σε γενικές γραμμές μπορώ να χαρακτηρίσω αυτό το κόλπο του Marky όπως όλων των άλλων ως Ένσημα Tour. Το set περιλάμβανε κυρίως κλασσικά κομμάτια από τον πρώτο δίσκο των Ramones με κάνα δυο εξαιρέσεις.

Κατά τα μεσάνυχτα τελείωσε η φάση και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.

Ηθικά διδάγματα και μηνύματα προς το κοινό:

i) Συγχαρητήρια στους οπαδούς του συγκεκριμένου συνδέσμου που κατάφεραν να στήσουν αυτό το διήμερο πάρτι και να φέρουν και ονόματα καλά.
ii) Μετά από αυτά που είδαμε και ακούσαμε Ηλία μη μας ξαναπείς "η κιθάρα είναι αλλιώς κουρδισμένη" ή "αυτό παίζεται με δυο κιθάρες", τέλος τα ψέμματα!!!
iii)Αδικαιολόγητη η απουσία μερικών φίλων όπως οι originaltaxoparei, Αρθούρος και Θέμης.
iv) το μήνυμα που είπε ο Τάσος μετά το τέλος του set των Αλόγων:

"Σεβασμός στις ομάδες & Λευτεριά στους οπαδούς",

που σίγουρα πολύ άκουσαν αλλά λίγοι κατάλαβαν.

Πράσσειν Άλογα - Killing in the Name Of...


Πράσσειν Άλογα - Ace of Spades


Marky Ramone & Friends - I Wanna Be Sedated

7 comments:

Comment by rockordie on 26 August, 2008 00:02

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι
"...καλή χαλάρωση στους ελάχιστους που την παίρνουν τώρα"

χαχαχαχα

 
Comment by dddd on 29 August, 2008 20:00

Ωραία μπάντα τα άλογα θείε αλλά νομίζω ότι υπερβάλεις με τους χαρακτηρισμούς δικασίδι ανελέητο κλπ.

 
Comment by uncle on 29 August, 2008 20:52

τους είδες παλιά? - οχι
τους είδες πως παίζουν τώρα? - πάλι όχι.

οπότε ή τους βλέπεις ή μώκο

 
Comment by dddd on 29 August, 2008 20:59

Ρε θείε, ούτε 2 χρόνια δε περάσαν από τότε που τους είδαμε μαζί στην υδρόγειο. Η αλτζχέιμερ σε χτύπησε πρώορα.

 
Comment by uncle on 29 August, 2008 21:13

μάλλον η αίσθηση του χιούμορ σου έχει παγώσει εκεί πάνω που είσαι γιατρέ!!!

βλέποντας τις φωτό 3 και 5 με τους καπνούς στα τύμπανα τι θα έγραφες??
αλλά και πάλι είναι heavier than ever τα παιδιά.

 
Comment by dddd on 29 August, 2008 21:24

Λοιπόν ξαναλέω ωραία μπάντα που όμως παραμένει hard - heavy rock, ελληνική μπάντα και όχι metal. Οι καπνοί και τα φωτορυθμικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε live συγκροτήματος που έχει κάποιο κύρος αλλά δε σημαίνει και κάτι ειδικό μιας και χρησιμοποιούνται τα ίδια εφέ από τα μπουζούκια μέχρι τη σκάλα του Μιλάνο.

 
Comment by uncle on 29 August, 2008 21:57

περίμενα να καταλάβεις το χιούμορ, αλλά μάλλον έσφαλα. το επόμενο σου comment θα τελειώνει με "κακός έκανες αυτό το post, δεν έχει θέση εδώ" να υποθέσω...