Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Posted by ARD on Monday, November 03, 2008

Μου φαίνεται ότι το 2008 είναι πολύ θανατερό. Την περασμένη Πέμπτη έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Shadow Gallery Mike Baker σε ηλικία 45 ετών.

Ακόμη κι αν η progressive metal σκηνή δεν ενδιαφέρει κάποιους (θεμιτό), το εύρος και η ομορφιά της φωνής του δε μπορεί παρά να αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού. Για μένα, οι Gallery ήταν από τα καλύτερα συγκροτήματα του χώρου, σίγουρα ανταγωνιστικοί προς τους πρωτεργάτες Dream Theater (αν και στην προσπάθειά τους να τους μοιάσουν έχαναν σε ορισμένες περιπτώσεις λίγο το μέτρο στα solo τους).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συγκροτήματος, ο Baker απεβίωσε εντελώς ξαφνικά στις 29/10 λόγω ανακοπής.

Rest in peace, friend…


P.S.: To post που είχε κάνει ο Dr. Nick MD είναι εδώ, αν και ο τραγουδιστής αναφέρεται ως "Barker". Αξίζει να διαβάσετε όλο το post, αλλά και τα σχόλια, αφού είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο toolman δεν βρίζει (!).

4 comments:

Comment by Panos Konstantinidis on 03 November, 2008 13:42

Τί στον κόρακα συμβαίνει, επιδημία έπεσε;

 
Comment by dddd on 03 November, 2008 17:49

...είπα να μην κάνω ξεχωριστό post και άφησα απλά ένα σχόλιο στο προηγούμενο μακάβριο post που μάλλον πέρασε απαρατήρητο. Μετά το θάνατο του Chuck είναι ο δεύτερος που πραγματικά λυπάμαι που 'έφυγε' έτσι.

 
Comment by toolman on 03 November, 2008 18:52

wtf??????? μα τις χίλιες πίπες τι διαβάζω??!?!?!?!

ΟΧΙ ρε πούστη μου, πάει κι αυτός... και ακόμα ζουν μαλάκες όπως o Barlow... τι να πει κανεις... ποτάνα κενωνία...

μιλάμε ίσως και να είχε την ομορφότερη χροιά στον prog ήχο, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ

 
Comment by Panos Konstantinidis on 03 November, 2008 19:03

Εν τάξει τοολμαν, μην τρελλαίνεσαι. Δε λέω φωνάρα ο Baker αλλά όχι και να ευχόμαστε να πέθαινε άλλος... Και στο κάτω κάτω μπορεί να είναι μαλάκας ο Barlow (ή ο Mustaine) αλλά πολλοί θα εύχονταν ακριβώς το αντίθετο σε μια αντίστοιχη απώλεια. Γιατί ναι μεν μπορεί να είναι μαλάκες αλλά έχουνε προσφέρει κι αυτοί αρκετά στο μέταλ.