WWE Music #3 (Undertaker) - Fixed

Posted by rockordie on Monday, February 05, 2007

Τεράστια ήταν η απήχηση των δύο post (#1, #2) για το WWE και την μουσική του που αναγκάζομαι (με το ζόρι δηλαδή) να κάνω και τρίτο. Άργησα αλλά έπρεπε πρώτα να βρω τα συγκεκριμένα τραγούδια.
Το ξέρω ότι δεν το περιμένατε αλλά θα τιμήσω την υπόσχεση που έκανα πριν από δύο μήνες και σήμερα θα σας μιλήσω για τον θεό
Undertaker.
Πρώτα από όλα όμως, πρέπει να μάθετε την λέξη gimmick.
Gimmick στο wrestling ονομάζεται η προσωπικότητα / συμπεριφορά / χαρακτήρας των wrestler. Υπάρχουν δύο τύποι gimmick ο καλός και ο κακός, χωρίς να αποκλείεται η μεταπήδηση από τον ένα τύπο στον άλλον (ανάλογα με το σενάριο).
O Undertaker (από τα πιο πετυχημένα gimmick) είναι ένας χαρακτήρας βασισμένος στους νεκροθάφτες της άγριας Δύσης όπως αυτοί απεικονίζονται στις ταινίες western (ή αν προτιμάτε σπαγγέτι-western).



Ο 2m++ Mark Calaway (με σούπερ metal look) κλήθηκε να ενσαρκώσει αυτόν τον ρόλο και από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε (παράφορα) από το κοινό. Στην πολύχρονη πορεία του o Undertaker βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα άλλο 2m τέρας, τον Kane τον «και καλά» αδερφό του με τον οποίο έγιναν ομηρικά events.
Το παράδοξο είναι, ότι ο ίδιος προτιμούσε να παίξει τον ρόλο ενός μηχανόβιου (τσοπερά) που απλώς πλακώνει στο ξύλο τους αντιπάλους και μετά χάνεται στο ηλιοβασίλεμα καβάλα στην Harley του. Η ευκαιρία να γίνει «bad ass rider» του δόθηκε την περίοδο 2000-2003 (που είχε κουρευτεί κιόλας, ο προδότης) αλλά δεν είχε και μεγάλη επιτυχία οπότε το 2004 μάκρυνε ξανά τα μαλλιά του και επανήλθε σαν Undertaker.
Δεκαεφτά χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση (το 1990) συνεχίζει να τρομοκρατεί τους αντιπάλους του και να διασκεδάζει εμάς τους φανατικούς του φίλους.

Το πρώτο τραγούδι είναι doom ονομάζεται «Graveyard Symphony» και είναι το μακροβιότερο intro theme του WWE.


Το δεύτερο λέγεται «Dead Man/You’re Gonna Pay» είναι μια rock-blues σύνθεση από την περίοδο που ήταν μηχανόβιος.


Το τρίτο που θα ακούσετε είναι (κλασσικά) ένα NWOAHM τραγούδι των Finger Eleven που ονομάζεται «Slow Chemical» και είναι το theme του Kane.

6 comments:

Comment by rockordie on 04 February, 2007 23:45

Το mp3 του Kane παρότι το έχω ανεβάσει 5 φορές, κάνει νάζια και δεν παίζει με τίποτα.
Θα ξαναδοκιμάσω αύριο και βλέπουμε.

 
Comment by uncle on 06 February, 2007 23:19

Φτιάξτο ή βγάλτο! :(

 
Comment by rockordie on 07 February, 2007 22:14

Το έφτιαξα Mr Uncle!!!

Και προσωπικά μου αρέσει κιόλας, όχι μόνο σαν theme αλλά σαν τραγούδι.

 
Comment by guitarlikas on 08 February, 2007 01:38

Πολύ κακός ο δικός σου :P O Undertaker δεν είχε άσπρα μάτια? Δλδ φακούς εννοώ..

 
Comment by rockordie on 09 February, 2007 22:25

Όχι δεν είχε φακούς, απλά κατά την είσοδο όταν κάνει κοντινό η κάμερα τα γυρίζει προς τα πάνω και και φαίνεται μόνο το άσπρο.

 
Comment by dddd on 10 February, 2007 01:35

Undertaker φωνάζαμε μια συμμαθήτριά μου στο σχολείο,αλλά όχι επειδή έμοιαζε με αυτόν τον τύπο από το ποστ,αλλά ήταν ίδια με το νεκροθάφτη του Lucky Luke.
Η μουσική μου είναι απλά αδιάφορη (sorry rod)